Кремль в шоці: Ще одна країна відмовиться від послуг "Газпрому"

З 2022 року Польща планує відмовитись від послуг "Газпрому".

З 2022 року Польща планує відмовитись від послуг "Газпрому". Фото replyua.netПітер Возняк, віце-президент польської нафтогазової компанії PGNiG, заявив про те, що скоро Польща може відмовитися від російського газу, оскільки до 2022 року буде побудовано нову трубопровідна система для імпорту норвезького газу через Балтійське море і Данію, передають Патріоти України з посиланням на Рейтер.

За словами Возняка, тепер Польща вже може говорити про те, що уявляє своє життя без російського «Газпрому». Віце-президент підкреслив, що «вони відчувають себе достатньо підготовленими, щоб заявляти про це». Возняк зазначає, що «Балтійські трубопроводи» будуть введені в експлуатацію до 2022 року, коли закінчиться термін довгострокових контрактів польської та російської нафтогазових компаній. «Шанси на те, що нова газотранспортна система не буде побудована до цього терміну, дорівнюють нулю», вважає віце-президент.

У компанії хочуть, щоб портфель був диверсифікований на основі середньострокових або довгострокових контрактів, однак при цьому він повинен бути прив'язаний до умов європейських країн. Нагадаємо, що раніше багато європейських країн виступили проти будівництва російського газопроводу «Північний потік».

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...