Крутий розворот: За побілку дерев тепер штрафуватимуть

В скверах і парках столиці традиційна біла фарба на деревах та бордюрах більше не з’явиться.

Ілюстрація. Фото: styler.rbc.ua

Влада розглядає побілку дерев як адміністративне правопорушення, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБУ-Україна.

У Києві вже офіційно заборонено білити бордюри і дерева. При цьому раніше вважалося, що ця процедура сприяла захисту рослин, а також створювала в місті видимість порядку і затишку.

Тепер же за незаконну побілку можна отримати значний штраф. Тому в скверах і парках столиці немає традиційної білої фарби на деревах. Кияни припустили, що таким чином влада вирішила просто заощадити на фарбі.

У свою чергу комунальники запевняють, що справа зовсім не в цьому. І відзначають, що заборона на побілку дерев була прийнята ще кілька років тому. "Маю на увазі липи, клени, тополі та інші дерева, які ростуть уздовж доріг. Це недоцільно для такого виду дерев. Побілка дерев застосовується переважно для фруктових насаджень", - пояснив начальник управління "Київзеленбуду" Дмитро Бровко.

У 2010 році ще білили їх ... Близько п'яти років вже не біляться. Якась побілка ще залишилася, але, думаю, її змиє. Заново білити ніхто не буде", - розповідає мешканка Сум Анна.

Втім, така заборона діє не тільки в Києві, а й в інших українських містах. Так, наприклад, в Сумах ні дерева, ні бордюри вже не прикрашають більше п'яти років. При цьому влада Черкас за гроші місцевого бюджету по-старому займається обіленням дерев. Аналогічна ситуація в Івано-Франківську. Тільки побілку там городяни купують за власний кошт. При цьому штраф за це може скласти від 850 до 1700 гривень. Втім, жителів міста це не хвилює.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...