"Куля в лоб, так куля в лоб"...

Минуло три роки...

І як ми про це забули? 22 січня минуло три роки з дня легендарної промови Арсенія Яценюка зі сцени Майдану.

Той день у 2014 році був насправді страшний.У сутичках на вулиці Грушевського в столиці, що тривали з 19 січня, загинули вже 5 осіб, постраждало близько трьохсот...Беркут безжально атакував протестувальників, використовуючи при цьому ще й невідомий тип газу, що викликав за словами медиків, більш сильніші отруєння. Вдень 22 січня на Грушевського в Києві після другої атаки «Беркута», відтіснивши мітингувальників, 6 спецпризначенців зайшли в приміщення Червоного Хреста, де перебували медики і постраждалі. Вони почали трощити вітрини, після чого кинули в приміщення декілька світло-шумових гранат і пустили сльозогінний газ. Медики змушені були тікати, залишивши всі медикаменти. Від вибуху світло-шумових гранат повилітало майже все скло з вікон та дверей приміщення...

Заява Групи Першого грудня до Януковича :

"Пане Президенте,

Ініціативна група Першого грудня публічно і непублічно зверталася до Вас з пропозицією діалогу задля країни і для виходу з кризи. Ви не почули.

Можливо, це наше останнє звернення.

Закликаємо і вимагаємо: зупиніться і зупиніть сценарій катастрофи для України.

Припиніть кривавий план. Припиніть вбивства та викрадання людей. Перестаньте використовувати бандитів для збереження влади.

Ви поклялися на Біблії та Конституції. Ви ламаєте присягу перед Богом і народом. Це може стати початком великої темряви.
Жодна влада не дається для того, щоб вбивати та калічити своїх громадян.

Ви взяли на себе всю повноту влади і несете всю повноту відповідальності перед людьми і перед Богом.

Зупиніть безум. Це вимагає Український народ."

На установчих зборах Народної ради України затвердили Декларацію про проголошення Народної ради України. До об'єднання ввійшли народні депутати-опозиціонери та позафракційні Народна рада оголосила про підготовку голосування про недовіру Януковичу та регіоналам.

Переговори, які провели того дня в АП лідери Майдану Віталій Кличко, Олег Тягнибок та Арсеній Яценюк, не дали жодного результату..."Завтра, якщо президент не піде на зустріч, ми підемо в наступ. Іншого виходу немає", - заявив Кличко.

І потім була промова Яценюка, яку українці згадують йому й досі

Арсенію Петровичу, а ви пам'ятаєте свій виступ?

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...