Курортний сезон: На Одещині жоден пляж не готовий до прийому відпочивальників

В Одеській області жоден пляж не отримав спеціальний паспорт, який видають рятувальники після перевірки.

Фото: ТСН

Про це розповів в.о. начальника відділу техногенної безпеки ДСНС в Одеській області Богдан Хворостенко, повідомляють Патріоти України.

"Пляжі, які відповідають всім вимогам мають спеціальні паспорти, що видають рятувальники після перевірки. Але у зв'язку з мораторієм на проведення планових перевірок, спеціалісти можуть провести обстеження тільки за письмовою заявою орендаря пляжу. А так, як з заявою звертаються далеко не всі, в Одесі паспорти мають тільки 50% пляжів, а в області взагалі жоден пляж не має паспорта. А відсутність паспорту свідчить про те, що пляж не готовий до прийняття відпочивальників", - заявив він.

"Основні вимоги для видачі дозволу наступні: на пляжі повинен бути мінімум один рятувальний пост і три рятувальники, рятувальне майно. Водолази обстежують дно на предмет різних об'єктів і почистять його", - уточнив він, передає Еспресо.

Зокрема, в Арцизькому, Балтському, Подільському, Роздільнянському, Захарівська, Ширяївському і ряді інших районів Одеської області не передбачили місця для купання.

При цьому з 56 пляжів Одеси паспорти отримали тільки 23, хоча сезон стартував ще 1 травня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...