Курортний сезон в Одесі: Які умови та за скільки пропонують відпочивальникам у 2018-му

Порівняно з минулим роком, ціни на одеський відпочинок майже не змінилися.

Курортний сезон розпочався. Фото: РИА Новости Украина

Курортний сезон набирає обертів. З його початком ціни на подобове житло в курортних містах підвищуються у кілька разів. Максимальна увага українців, які планують цього літа відпустку, але без виїзду за кордон, прикута до міста-курорта – Одеси, зазначають Патріоти України.

Порівняно з минулим роком, у цьому сезоні ціни на одеський відпочинок майже не змінилися, розповіла ріелтор агентства нерухомості «Моя Одеса» Руслана Графова. В Одеській області в цьому році очікується зростання туристичного потоку на 10,5%

Та остаточні висновки, за її словами, робити зарано, у червні сезон тільки починається. Загальна ситуація завжди однакова: ті, хто здають квартири, хочуть здати їх дорожче, а ті, хто знімають житло, шукають бюджетні варіанти, додала вона.

“Сказати, що ціни збільшилися порівняно з минулим роком, не можу. Вони не досягли свого піку. Серед ріелторів та хазяїв очікується, що буде спад цін, тому що є безвіз. Частина наших громадян вирішили відпочивати за кордоном, відповідно на наш курорт приїде менше людей”, - зазначила Графова.

Житло в елітному районі та хостели Одеси

Найбільшою популярністю серед туристів традиційно користуються квартири поблизу морського узбережжя, зокрема в Аркадії, та у центрі міста, додала Руслана Графова.

Люкс із видом на море в одному з найдорожчих готелів міста буде коштувати 6200 грн. за добу. Окрім балкону та двоспального ліжка, у такому номері буде кондиціонер, плазмовий телевізор, фен, сейф, гостьовий диван тощо. Сніданок включений.

За її словами, ціни на двокімнатну квартиру в Аркадії починаються від 1200-1500 грн. і сягають майже 2500 тис. грн. В серпні очікується, що вартість за таку квартиру становитиме не менше 100 доларів за добу. Квартира-студія коштує дешевше. У центрі Одеси у старих будинках також ціни нижче. Але не менше 600 гривень за однокімнатну квартиру на добу, зазначила експерт.

Великого напливу туристів зараз ще немає, зазначила експерт з нерухомості в Одесі Олеся Мокра.

За її словами, у порівнянні з минулим роком в Одесі суттєво виріс попит на хостели, кімнати та маленькі квартири. Таке житло, переважно в узбережній зоні, шукають передусім пари та компанії з трьох людей, додала вона.

“Хостели на березі моря - такого поняття немає. Вони в основному знаходяться у центрі міста. Приїжджають бюджетні іноземці, скромні туристи, які хочуть відвідати культурні місця, недорогі екскурсії. Від 150 грн. коштує койко-місце без сніданку у кімнаті, де 6 чи 8 людей і двоярусні ліжка”, - розповіла Олеся Мокра.

На сайті для бронювання житла Booking найдешевше ліжко-місце коштує 130 грн. на добу. За ці гроші туристам пропонується місце на двоярусному ліжку у змішаному номері по типу гуртожитку. Хостел такого типу розташовуватиметься у центрі міста. У ньому можна скористатись кавоваркою, спільною ванною кімнатою та Wi-fi.

Затока

Ще один популярний напрямок в Одеській області сьогодні - Затока. Невеличкі курортні селища на узбережжі Чорного моря отримали неабияку популярність після анексії Криму. Тільки у Затоці в цьому році планують прийняти більше 3 млн туристів. Ціни на житло тут дещо відрізняються від одеських.

Середній діапазон подобової оренди в курортний сезон у Затоці - 200-800 грн., в кімнатах при цьому - по 2-3 людини, зазначила ріелтор Любов Тімченко.

На березі моря винайняти житло, за її словами, можна мінімум за 500 грн. За меншою ціною - від пляжу доведеться йти близько 2 кілометра, додала вона.

“Менше 200 грн. з людини немає. Це не на самому березі, але десь хвилин 15 треба йти до моря. Зручності нормальні, у хорошому стані. Можливо туалет й на 2-3 кімнати, але усе зроблено акуратно. Ліжко, диванчик, телевізор, Wi-fi. Це схоже на невеликі готельні номери. А от у готелі мінімум 600-800 грн. з людини і до 1000 грн., залежить від місця”, - повідомила ріелтор.

Зняти житло в Затоці можна і дорожче. Наприклад, апартаменти-студіо з видом на море в одному з готелів Затоки коштують 1900 грн. За цю суму туристам пропонують балкон, окремий вхід, кондиціонер, Wi-fi, звукоізоляцію, спеціальні стільці та захисні бар'єри для дітей. Найнижча ціна за тримісний номер економ-класу у Затоці - 450 грн.

Загалом в Одеській області в цьому році очікується зростання туристичного потоку на 10,5% - до більш ніж 6 млн. туристів.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...