Київ і Будапешт з'єднають новим напрямком по трасі М-3 через Дийду

Державне агентство автомобільних доріг України попередньо визначило напрямок нової дороги, який поєднає українську трасу М-06/Е50 Київ – Чоп та угорську трасу М-3 Будапешт – Ніредьгаза, через новий контрольно-пропускний пункт «Дийда».

Раніше Укравтодор повідомляв, що розглядалося два варіанти можливого транспортного сполучення. Перший - реконструкція та розширення дороги та вже існуючого контрольно-пропускного пункту «Лужанка-Берегшурань», дорога на підході до якого пролягає через щільно забудовані вулиці міста Берегово. Другий - будівництво нової дороги та нового КПП «Дийда-Берегдароц» на Берегівщині.

За словами Олександра Кави, радника голови Держагентства, Укравтодор у 2017 році має повністю втілити перший етап спорудження нового автошляху – попереднє проектування.

Головне завдання на наступний рік – розробити підготовчий проект, який дозволить визначити складність майбутнього будівництва, земельні ділянки, через які пролягатиме дорога та які необхідно буде викупити.

«Ми будемо повністю координувати усі дії з Угорською стороною, бо їм ще також необхідно спроектувати та побудувати близько 20 км своєї дороги до кордону з Україною», – зазначив Кава.

Нагадаємо, в рамках співпраці між Урядом Угорщини та України, планується будівництво нового КПП «Дийда», під’їзних доріг до нього з обох країн та обхід м. Берегово до вже існуючого КПП «Лужанка», реконструкція пункту та автошляху до нього.

Ці заходи дозволять не лише спростити транспортне сполучення між Україною та Європою, а й збільшити кількість прикордонних переїздів для великовагового транспорту. Наразі з 5 КПП у Закарпатській області, лише «Тиса» має можливість обслуговувати фури та інший великогабаритний транспорт.
Джерело

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...