Київрада прийняла рішення про перейменування столичного музею російського мистецтва

Київський національний музей російського мистецтва стане Національним музеєм “Київська картинна галерея”.

Київський музей російського мистецтва перейменують. Фото inforline.com.uaВідповідне рішення київські депутати прийняли в четвер, 2 березня. Про це повідомляє прес-служба Київради, інформують Патріоти України з посиланням на espreso.

"Музей російського мистецтва, де наразі експонується понад 13 тис. культурних пам’яток, носитиме свою першу назву. Його відкрили у 1922 році як "Київську картинну галерею". Саме це ім'я закладу потрібно повернути", - сказала голова постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха.

Чиновник пояснила, що відповідно до законодавства, питання зміни назви відноситься до компетенції засновника музею. Засновником є Київрада, то ж рішення про перейменування може бути прийнято без урахування думки співробітників закладу. Але комісія з питань культури таки звернулася до трудового колективу з цього питання. Відбулися збори відбулися, але конструктивного діалогу не склалося, оскільки представники музею не озвучили конкретних пропозицій.

Перейменування підтримали 84 депутати.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про фортифікації

вівторок, 14 травень 2024, 1:45

Коли Збройні Сили у вересні 2022 року прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись. . Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов л...

"Манна небесна" щедро сиплеться на "кварталівців" за новою схемою: Компанія режисера "Слуги Народу" отримала з бюджету менше ніж за рік вже 750 млн грн (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:40

Новоспечений мультимільйонер не зміг пояснити суті свого раптового і щасливого бізнесу. В кіно він розуміється набагато краще ніж в отій бісовій інженерії, котра несе золоті яйця зеленого кольору. Нащо з Мінкультури під час війни тягнути десятки мільй...