"Лебедина пісня" Гонтарєвої: "Росія цілком могла собі виколоти око, щоб сусід втратив два" - Пономарьов про продаж української "дочки" "Сбербанку"

З російського боку операцією з продажу української "дочки" російського "Сбербанку" займається кадровий офіцер ФСБ, стверджує колишній депутат Держдуми РФ.

Ілля Пономарьов. Фото:http://ua.112.ua/

Продаж української "дочки" російського "Сбербанку" власнику Norvik Banka Григорію Гусєльнікову і бізнесменові Саїду Гуцерієву завдає прямої шкоди українській економіці. Про це в інтерв'ю Апострофу заявив колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, передають Патріоти України.

Він пояснив, що в покупці банку були зацікавлені такі інвестори, які налаштовані по відношенню до РФ так само, як і він сам: "не визнають анексію Криму, не люблять Путіна і у них немає вже жодних бізнес-інтересів в нинішній Росії". Але в підсумку покупцями виявилися інші.

"Якщо в евакуацію Гусєльнікова після арешту губернатора Кіровської області Микити Бєлих з російських активів я ще теоретично можу повірити, то Гуцерієв вже точно глибоко пов'язаний з Росією та бізнесом. Хто там може ризикувати з інвестиціями в Україну, якщо не отримав запевнень на найвищому рівні про свою безпеку?" - каже екс-депутат.

За його словами, з російської сторони угодою займалися люди, серед яких значиться Максим Дегтярьов, "кадровий офіцер ФСБ, прикомандирований до "Сбербанку".

"В остаточному підсумку вона (угода - ред) завдає, на мій погляд, прямий збиток українській економіці, і Росія цілком могла собі виколоти око, щоб сусід втратив два", - говорить Пономарьов.

При цьому він звертає увагу, що з української сторони за угодою стоїть глава Національного банку України Валерія Гонтарєва, без участі якої "було б складно".

"Занадто резонансна і помітна угода. Вона точно повинна бути в курсі і розуміти всі аспекти. А оскільки вона йде у відставку, відповідно, ця угода стала її "лебединою піснею" перед відходом", - вважає екс-депутат РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...