Леонардо: Вражаючі винаходи генія, який існував поза часом (фото)

Дев'ять неймовірних винаходів, що дивують нас навіть зараз.

Фото: http://24tv.ua

Генієм Леонардо захоплюються і дотепер. Сучасники цінували його насамперед як митця. Проте далеко не всі тоді усвідомлювали, що він неймовірний вчений і конструктор. Про талановитого італійця нагадують сьогодні Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

15 квітня 1452 року народилась людина, якій вдалось випередити час на кілька століть. Адже за допомогою інструментів XV століття за часів да Вінчі втілити ідеї в життя було неможливо.

АВТОМОБІЛЬ

Саме винахід да Вінчі, фактично, можна вважати першим прототипом сучасного автомобіля. Хоч на малюнках італійця він більше нагадує віз, ніж машину, але йому непотрібен був водій і це екологічно чистий транспорт.Пересувався такий пристрій завдяки пружині, яка намотувалась на барабан за допомогою важеля. Коли пружина розмотувалась – машина рухалась.

ПАРАШУТ

Звісно, у часи да Вінчі ніхто не літав. Але для винахідника створити машину чи апарат, який підійматиме людей у повітря – була своєрідна ідея-фікс.Парашут Леонардо був у вигляді піраміди, яку обтягали тканиною.

КУЛЕМЕТ

"Мушкет у формі органної труби" так назвав свій винахід да Вінчі. Вже у часи Першої світової війни цей пристрій отримав назву "кулемет".

За задумом Леонардо, зброя мала в буквальному значенні поливати противника вогнем. Для цього потрібно було встановити 33 пістолети на трьох стійках.Усі вони стріляли по черзі, і коли один із них стріляв – інші водночас підзаряджались та охолоджувались.

ВЕЛОСИПЕД

Після смерті геніального італійця в його рукописах дійсно знайшли двоколісний апарат, який ну дуже нагадує сучасний велосипед. Єдиною відмінністю було лише те, що у дерев’яній машині не було сидіння, а кермо не можна було повертати.Але механізм залишився той самий: передача руху відбувалась через ланцюг з одного колеса на інше.

ВОДОЛАЗНИЙ КОСТЮМ

Коли Леонардо да Вінчі створював цей проект, то думав про жителів Венеції. Їм доводилось постійно відбивати морські атаки. Тож винахідник придумав спеціальні водонепроникні костюми, за домогою яких солдати могли опускатись під воду та затоплювати ворожі судна.Такий костюм, за задумом да Вінчі, мали виготовляти зі шкіри, а шолом оснастити скляними лінзами для очей. А для того, щоб водолаз не спливав догори, його взуття було спеціально обтяжене металевим вантажем. Людина в такому костюмі могла дихати через шар з повітрям, який опускали під воду і до якого були підведені трубки.

ПРОЖЕКТОР

Леонардо да Вінчі досить довго служив при дворі знатних вельмож, головною розвагою яких був театр. Тож ідея створити прожектор виникла саме для театру.


Пристрій да Вінчі являв собою ящик, всередині якого помістили запалену свічку. А на одній зі стінок ящика була товста лінза.

РОБОТ

Так, ідея створити механічну людину належала саме да Вінчі. За деякими даними, італійцю навіть вдалось втілити його в життя.На створення робота Леонардо надихнуло вивчення анатомії людини. Точніше думка про те, що це м’язи рухають кістками, а не навпаки. Існує легенда, що створений механізм винахідника служив іграшкою для багато герцога з Мілану.

ДЕЛЬТАПЛАН

При створенні цього апарату, да Вінчі переслідувала та ж ідея, що і під час створення парашуту – змусити людину літати. На створення пристрою винахідника надихнули птахи.

Одна із літальних машин мала великі крила, а людина, яка сиділа в дельтаплані, крутила педалі і тим самим рухала крила.

БРОНЄМАШИНА

Винахід да Вінчі більше нагадує фургон. Конструкція нагадує черепаху, яка зсередини була обкована бронею. Також навколо танка були гармати.Пересуватись така машина мала б за допомогою людей, які сиділи всередині та рухали колеса через коробку передач.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...