Любов через віки: сторічний лист кохання у старому "Кобзарі"

Сторічний лист кохання знайшов студент із Полтави. Потерта листівка з теплими словами Станіслава до коханої Наташі випадково потрапила йому до рук.

Полтавець хоче передати його нащадкам закоханих.

Сторічний лист кохання знайшов студент із Полтави. Аркуш із теплими словами випадково потрапив йому до рук і тепер не дає спокою, йдеться в сюжеті ТСН.

"Це як заморожений шматочок часу", - зізнається Даниїл Волошко, котрий знайшов послання у старенькому виданні "Кобзаря". Книгу знайшов батько хлопця, коли приїздив у справах у село Шевченкове. Вона пролежала вдома 20 років, перше ніж звідти випав цей аркуш.

Пожовкла від часу листівка датована 1909 роком. Цей лист Станіслава з Катеринослава до Наталії з Харкова. "Дорога Наташо, пишу я тобі, що живий і здоровий, чого і тобі бажаю. Цілую тебе тисячу разів. Прошу тебе не ображатися за те, що я не писав і не присилав тобі грошей, бо в мене боліла рука і не працював два тижні. Тепер, дорога Наташа, може, приїду на свято. До побачення, твій Станіслав Скальський", - такий текст цієї знахідки. На звороті автор домалював серце.

Яким чином лист із Харкова опинився в книзі на Полтавщині, дивується колишня бібліотекарка з Шевченкового. Пані Галина й сама не раз знаходила листи та записки в книгах. Зізнається – читала. Але потім намагалася повернути їх власникам. "Знаходила квіти засушені, видно ж, подарунок дівчині і знаю ж, яка це брала в мене книжечку і, знаєте, так красиво ту троянду зберегла", - розповідає колишня бібліотекарка Галина Манько.

Шлях листа від Станіслава до Наталії аналізують фахівці "Укрпошти". Вони по штемпелях визначають, що лист було відправлено з теперішнього Дніпра, і він наступного дня дістався Харкова. Квартири в будинку на вулиці Сумській у Харкові, адреса котрого вказана в листі, у 1909 році здавали в оренду. "Можна припустити, що жінка, котрі адресовано листа, не була тут жителькою. Можлива, працювала в обслуговуванні. Але листівка дорога. Можливо, така листівка коштувала ціну обіду в пристойному готелі", - розмірковує екскурсовод Валерія Кульшицька.

Власник листа Даниїл вирішив розмістити його світлини в соцмережах і спробувати відшукати нащадків чи родичів Станіслава Скальського та Наталії Галагурової. Він хоче передати їм родинну реліквію. Якщо ж не вдастся, передасть листа в музей.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...