"Майдан изнасиловал общество! РПЦ должна была послать людей на смерть, чтобы остановить его!": Вражаюча заява російського священика про Україну

Чого насправді домагається рупор РПЦ Всеволод Чаплін, розлючуючи Українців безглуздими заявами?

Протоієрей Російської православної церкви (РПЦ) Всеволод Чаплін після презентації своєї книги «Віра і життя» закликав Московський патріархат і особисто патріарха Московського і всієї Русі Кирила відмовитися від "спокійної попівського мови". Та додав:

«Язык округлый, уходящий от острых тем, лишенный огня, такой спокойный поповский язык — это антицерковный язык, это язык антихриста. Если церковь говорит без огня, без того, чтобы люди тут же могли измениться, без того, чтобы люди, которые грешат, завопили от ужаса перед церковью, — это неправильно», — подчеркнул он. Також Чаплін пояснив, що мова йде про будь-якому спілкуванні священнослужителів з віруючими.

«И о патриархе Кирилле здесь тоже идет речь. Он, конечно, может сказать какие-то достаточно жесткие вещи, но, к сожалению, его все чаще дрессируют в сторону ухода от некоторых критических вопросов».

Крім того, Чаплін зазначив, що Московський патріархат повинен був втрутитися в події на Україні під час зміни влади.

«Проблема Украины очень сильно ударила по способности нашей церкви быть настоящим лидером общества. Надо было вывести людей на улицы, даже послать их на смерть, только остановить ту манипулятивную прозападную волну, которая смела законную власть и изнасиловала выбор значительной части общества»,— сказав протоієрей.

Як що відверто, я випав у осад прочитавши цей бруд. Гундяєв має жорстко покарати цього Чапліна, хоча вибух гніву від Українців, та посилення ворожнечі на міжрелігійному просторі йому лише на руку. У чому справді звинувачую УПЦ МП, так у тому що вона до цього дня не говорить правди про події часів Майдану.

А правда у тому (цього ніколи ніхто не визнає), що Майдан підтримала більшість священників МП! Бо влада Януковича вимагала від них поклоніння росії. Так соромно, дуже соромно, за те що звичайні священники не вийшли та собою не загородили протиборчі сторони, та скажу вам одне - ніхто не вірив що таке може трапитись, що проллється кров, та як дурні вірили що Українці не здатні на таке. Мені до цього дня у жахливих снах встає та Літургія 22 січня, коли паламар каже - Українці гинуть! Я пам'ятаю як впав на коліна та закривши рота руками щоб ніхто не почув плакав, як ніколи у житі.

А потім війна, ця підступна клята війна, і той хто з тобою пив з однієї Чаши Кров Христову виявився збоченим психопатом, який жадає знищення твого народу. З нас роблять ворогів, так є за що, наше керівництво ніяк не наважується розірвати з москвою стосунки, а знаєте чому?

Бо дивляться на верховну раду яку обрали самі Українці, та бачить там тих самих москалів та їх посіпак, от таке і виходить. Як то кажуть порятунок потопаючих, справа рук самих потопаючих, хочемо свою церкву? Визнану світом, патріотичну? То маємо її будувати, а чвари нас лише доб'ють. Тож брати та сестри, єднаємось навколо Христа, рятуючи Україну.

Щиро ваш о. Лука

Опублікував: Лука Радванський
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...