"Маємо нового президента США, з яким необхідно по-новому домовлятися": Економіст розповів, від чого залежить четвертий транш МВФ

Україна з 2014 року вже запозичила у МВФ 14 млрд доларів. Однак, на думку експерта, насправді ці гроші для українців не дуже й корисні.

Кредит від МВФ нам насправді непотрібен? Фото: rian.com.ua.

Україна має домовлятися про черговий транш Міжнародного валютного фонду з новим президентом США Дональдом Трампом. Про це в коментарі власному кореспонденту UAINFO повідомив економіст, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, передають Патріоти України.

У заяві міжнародного рейтингового агентства S&P Global Rating прогнозується, що черговий транш від Міжнародного валютного фонду Україна зможе отримати лише в першій половині 2017 року. «Я вже про це скільки говорив: не буде четвертого траншу, бо треба спочатку домовитися з Трампом. Не було б і цього мільярда доларів, що виділили. Україна мала отримати 1,4 млрд доларів у січні 2016 року, а отримала 1 млрд доларів аж у вересні. Дійсно Барак Обама пішов наперекір конгресменам . Виділений 1 млрд доларів - все, що він міг дати. А тепер маємо нового президента США, з яким необхідно по-новому домовлятися. А для цього треба час, домовленість може затягнутися», - пояснив економіст.

О.Охріменко нагадав, що Україна з 2014 року запозичила у МВФ 14 млрд доларів. «Але вони нам не треба, бо ці кредити тільки вбивають доходи українців. Наступного року ми будемо повертати 1,3 млрд доларів - фактично, той мільярд, який отримали у вересні. Виходить, біг по колу», - зауважив економіст.

Ці 14 млрд доларів Україна буде повертати протягом 7 років. «Проте окрім повернення кредитів МВФ треба буде купувати газ, гасити інші борги. Ситуація така: ми беремо кредит, а потім віддаємо. Питання - навіщо? Відповіді немає. Щоправда, говорять, отримані кредити МВФ стимулюють приплив інвестицій в Україну. Але такого прикладу поки нема», - зауважив О.Охріменко.

Він підкреслив, що через політичну ситуацію в країні « більшість інвесторів взагалі не розглядають Україну як об'єкт інвестування». «Будь-який інвестор запитує, що буде робити в Україні. Він розраховує на стабільність, а коли він не знає, з ким домовлятися, таке інвестування його не цікавить», - зауважив економіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...