Маємо повернення десятиріччя: Браузер Opera хоче відновити втрачені позиціїї з низкою нових функцій

Наприклад, в Opera Reborn з'явиться інтеграція з найпопулярнішими мессенджерами – WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger.

Фото: nv.ua

Ні, не факт, що Opera Reborn (саме так символічно називається оновлений браузер) зможе знову завоювати ту популярність, що й десять років тому. Занадто багато води витекло, дуже багато що змінилося на ринку, так й в умах користувачів. Про оновлений браузер розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Opera нині зовсім не та. Давно пішов Йон фон Течнер, який робить свій браузер Vivaldi. Але нестандартне мислення залишилося.

Я дуже добре пам'ятаю нашу з фон Течнером зустріч під час одного з його приїздів до Києва. Це було в 2010-му році. Браузер Chrome якраз набирав популярність, а Opera починала її втрачати.


Opera Reborn з вбудованими мессенджерами


Я запитав Йона, яким він бачить браузер майбутнього, і він відповів, що браузер стане основним додатком на комп'ютері, у нього буде інтегровано все інше.

Сьогодні в це вже не так складно повірити, як 7 років тому. Ви ж дивитеся серіали онлайн через браузер? Працюєте з Gmail через браузер? Фотографії редагуєте в онлайн-редакторах, щоб не ставити піратський Photoshop на комп'ютер? Ну і так далі.

У новій версії Opera Reborn, до якої фон Течнер вже не має відношення, пішли ще далі. Розробники інтегрували в браузер основні месенджери сучасності.

У бічній панелі є до них швидкий доступ. Для того, щоб вести листування, не обов'язково встановлювати їх програми на комп'ютер. Начебто дрібниця. Але з таких дрібниць і складається сприйняття продукту.

А ще в Opera Reborn є вбудований блокувальник реклами. І безкоштовний VPN-сервіс. Так, ясний день, Google Chrome можна ого-який город нагородити за допомогою розширень. Та й у Firefox їх чимало. Але, погодьтеся, є маса людей, які не заморочуються з цим, тому що це клопітно.

А тут готовий продукт. Встановив і працюй. Зрозуміло, я не вірю, що Opera знову набере колишню популярність. У нього є свої недоліки. Та й Google з ним воює жорстко, що також не полегшує життя.

Але хотілося б вірити, що світлі ідеї, реалізовані в Opera Reborn якось перетечуть у більш популярні браузери, зроблять їх більш дружніми до користувача.

А поки що – прикольне повернення Opera з цікавими ідеями щоразу нагадує мені відчуття, коли улюблена група твоєї молодості раптом випускає новий альбом. Нехай не шедевр. І ті дні вже не повернути. Але все одно приємно.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чи є загроза прориву росіян до Курахового на Донеччині: Військовий експерт проаналізував спроможності окупантів

четвер, 2 травень 2024, 22:47

Тиск на Курахове у Донецькій області триватиме, але довести його до такого каталізуючого наступ рівня - нереально. Про це 2 травня під час телемарафону сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Пат...

"Народу набирают п*здец, а все утилизируются": Окупант поскаржився на величезні втрати (відео)

четвер, 2 травень 2024, 22:05

Армія РФ зазнає великих втрат поблизу Часового Яру на Донеччині, через що в окупаційне військо набирають дедалі більше людей. Про це йдеться в перехопленій ГУР розмові російського окупанта, опублікованій у четвер, 2 травня, передають Патріоти України. ...