Майк Помпео став держсекретарем США: Найяскравіші цитати про Україну та Росію

Колишній директор ЦРУ раніше відзначився досить різкими висловлюваннями у бік РФ та її керівництва.

Майка Помпео. Фото: nv.ua

Колишній директор ЦРУ Майк Помпео затверджений на посаді державного секретаря США. Його кандидатуру схвалив Сента США 24 квітня 2018 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Новое время".

13 березня президент США Дональд Трамп звільнив з цієї посади Рекса Тіллерсона.

В кінці січня 2018 року в ЗМІ з'явилася інформація про його зустрічі з керівником Служби зовнішньої розвідки Росії Сергієм Наришкіним і директором Федеральної служби безпеки РФ Олександром Бортникова.

При цьому варто відзначити, що проти них діють американські санкції, а тому цей візит не афішувався.

Сам Помпео тоді пояснив, що під час переговорів з представниками російських спецслужб "рішуче захищав інтереси американців".

Зараз поки складно сказати, якою буде політика нового держсекретаря по відношенню до Росії, проте раніше він відзначився досить різкими висловлюваннями у бік РФ та її керівництва.

1. Не бачу серйозних доказів того, що Росія прагне перемогти Ісламську державу.

2. Вони займаються цим протягом шалено довгого часу. Десятиліттями Росія намагається підірвати американську демократію.

3. Неважливо, російська вона чи радянська, але ми як і раніше маємо справу зі загрозою, що виходить від росіян. Ми зобов'язані відсунути, перемогти її, працювати для того, щоб зробити ситуацію найбільш болючою для них.

4. WikiLeaks є недержавною, ворожої службою розвідки, підбурюваною такими державами, як Росія.

5. Ми живемо в світі, де у росіян є великий ядерний потенціал і при цьому вони зміцнюють свої позиції в Сирії. Вони забрали Крим у України. Вони люблять приставати до Америки і шукають будь-яке місце в світі, де можуть ускладнити нам життя, а у Америки є обов'язок чинити опір цьому.

6. Росія знову почала агресивну політику, напавши на Україну і окупувавши її. Вона становить загрозу для Європи.

7. Наша оцінка намірів Володимира Путіна не змінилася. Він продовжує вважати, що найбільшою невдачею XX століття був розпад Радянського Союзу. Він має намір повернути колишній СРСР до величі і слави. З цими думками він прокидається кожен день, а другою його думкою є переобрання.

8. Все сказане російським президентом не було дивним для ЦРУ. Ми стежимо і відстежуємо всі це дуже уважно, і запевняємо як міністерство оборони, так і американців, що у нас є правильне розуміння російських програм. Ми запевняємо, що американський народ може спати спокійно. Наша безпека здатна справитися з усіма атаками.

9. Росія продовжує діяти агресивно, у чому їй сприяють багато років "м'якої політики" щодо цієї агресії. З цим тепер покінчено.

Раніше повідомлялося, що глава Білого дому Дональд Трамп вирішив змінити держсекретаря США, запропонувавши призначити директора ЦРУ Майка Помпео замість Рекса Тіллерсона.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Місцевим Соловйов вже порадив "не нити": Російські літаки "скинули" на Бєлгородську область понад 10 авіабомб ФАБ-500

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:12

У Бєлгородській області знову неспокійно – російські літаки "скинули" на населені пункти понад десять авіабомб ФАБ-500. Про це повідомляють у Telegram-каналі "Astra", передають Патріоти України. Так, одну з авіабомб ФАБ-500 виявили у районі села Бессон...