Майстриня зі Львова перетворила хобі на прибутковий бізнес (фото)

Руслана Какула створює валяні речі: сумки, рукавиці, верхній одяг, дитячі іграшки та навіть ялинкові прикраси.

Вироби Руслани Какули. Фото: Р. КакулаМайстриня зі Львова Руслана Какула створює валяні речі. Виготовляє сумки, рукавиці, верхній одяг, дитячі іграшки, ялинкові прикраси, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Першу сумку з натуральної замші пошила для старшої доньки. Також шила рюкзаки дітям у школу. З валянням познайомилася, коли шукала візерунок для дитячої шапочки. Сайти вибивали посилання на цю техніку. Вирішила глянути. Читала і дивилася майстер-класи. Тоді зробила валяні берети для себе і доньки. Також почала експериментувати із сумками", - розповіла львів'янка Руслана Какула.

Ціна валяних виробів залежить від їх розміру та кількості використаного матеріалу. "100 грам найдешевшої вовни коштує 70-90 гривень. Є дорожча - по 160-170. Коли виготовляю одяг, то використовую тонкий меринос. На сумки - трохи дешевший кардочес. На виготовлення сумки витрачаю 250 і більше грам вовни. Крім того, використовую тканину як для оздоблення, так і підкладки. Також декоративні волокна кропиви, льону, коноплі. Тому для кожної сумки ціна індивідуальна. Найменший клатч коштує від 500 гривень. Середня ціна сумки 1200 гривень. Нескладну сумку без підкладки можу зваляти за день. Якщо декорую виріб квітами чи візерунками, то знадобиться 3-4 дні", - каже майстриня

Товари рекламує у Facebook. Також проводить майстер-класи. "Мрію мати власну майстерню. Однак це додаткові затрати. Щоправда наймаю фотографів. За професійні фото я готова платити", - ділиться львів'янка.

Клієнтам пропонує як готові вироби, так і речі на замовлення. "Маю клієнтку з Канади. Роблю для неї зараз валяний плащ. Він буде оздоблений фурнітурою і матиме натуральну підкладку. На виготовлення такого одягу в середньому потрібно 4-5 днів", - підсумувала Руслана Какула.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...