Маразм крєпчаєт: Міносвіти Росії рекомендує проводити в школах "уроки анексії"

Експерти вважають, що школам не слід «ризикувати дебатами на таку тему» - «возз'єднання Криму з Росією».

За словами оргсекретаря профспілки «Учитель» Ольги Мирясової, особливу увагу в рекомендаціях міністерства освіти РФ привертає пропозиція проводити "дебати для старшокласників", пише Комерсант.ру, передають Патріоти України.

Міністерство освіти РФ розробило рекомендації з проведення в школах тематичних уроків, присвячених «возз'єднанню Криму з Росією».

У міністерстві уточнили, що розробки носять рекомендаційний характер. Пропонується, зокрема, вибирати формат уроку в залежності від віку дітей, проводити ігри, змагання та конкурси малюнка або конференції, семінари або дебати із залученням батьків та інститутів громадянського суспільства, пише kommersant.

Експерти вважають, що школам не слід «ризикувати дебатами на таку тему».

«Старшокласники інтернет читають, говорити вміють, і як би деякі з них не озвучили випадково «не ту» точку зору. А розбиратися класному керівнику. Або захід, який відповідає запропонованим рекомендаціям, буде провалено, або доведеться доводити правомірність «возз'єднання» - і не факт, що вийде. І знову деяким дітям загрожуватимуть відрахуванням або поганими оцінками - ось і всі дебати», - вважає оргсекретар профспілки «Учитель» Ольга Мирясова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські чиновники гумору не розуміють: Жарт сатиричного сайту потрапив у звіт уряду Ульяновської області РФ про "виконану роботу"

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:56

Заступниця голови уряду Ульяновської області РФ Марина Алексєєва додала до звіту про «виконану роботу» жартівливу новину із сатиричного сайту Панорама. На це звернули увагу у Telegram-каналі ЧТД, опублікувавши відповідні скріншоти, передають Патріоти У...

Згадали про цікавий нюанс: У Бундестазі заявили, що введення в Україну військ однієї країни НАТО не означатиме залучення у війну всього Альянсу

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:45

Розміщення наземних військ однієї з країн НАТО в Україні не зробить автоматично всі інші країни Альянсу сторонами конфлікту, свідчать дані аналізу дослідницької служби нижньої палати німецького Бундестагу. Про це пише DPA в п’ятницю, 29 березня, переда...