Маріуполь у 2015 році розстріляли військові РФ: У СБУ оприлюднили докази (відео)

Задокументовано увесь ланцюжок організації, координації та виконання російськими військовими цього злочину.

Кадрові російські військовослужбовці, які обстрілювали Маріуполь у 2015 р. Скрін з відео

Слідчі Служби безпеки України встановили, що обстріл житлового мікрорайону Маріуполя "Східний" 24 січня 2015 року, унаслідок якого загинула 29 людей і були поранені 92 особи, скоїли кадрові військовослужбовці Російської Федерації, повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

Відповідну заяву оприлюднив глава СБУ Василь Грицак. "Було встановлено і задокументовано, що цей злочин скоїли кадрові російські військовослужбовці. Цей теракт здійснили два штатних ракетних дивізіони Збройних сил РФ", - сказав Грицак.

Він повідомив, що з території Росії операцією безпосередньо керував начальник ракетних військ і артилерії Південного військового округу ВС РФ генерал-майор Степан Ярощук.

"У тимчасово окупованому Донецьку обстрілом керував полковник ЗС РФ Олександр Цаплюк із позивним "Горець". Координацію дій російських реактивних дивізіонів здійснював підполковник ЗС РФ Максим Власов з позивним "Югра", - розповів він.

У СБУ заявляють, що встановили участь в обстрілах підрозділів 200-ї Печенгської окремої мотострілецької бригади та 2-ї Гвардійської Таманської мотострілецької дивізії (колишня 5-та окрема Гвардійська Таманська мотострілецька бригада).

"Вдалося похвилинно зафіксувати та задокументувати перетин російськими підрозділами російсько-українського кордону та шлях на позиції терористів, з яких здійснювався обстріл Маріуполя", - підкреслив Грицак.

Глава СБУ сказав, що два дивізіони реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" зі складу ЗС РФ здійснили понад 120 пострілів по Маріуполю реактивними осколково-фугасними снарядами С-21ОФ.

У СБУ також заявили, що задокументували увесь ланцюжок організації, координації та виконання російськими військовими цього злочину і опублікували відео про причетність росіян до злочину.

Наразі 11 військовослужбовцям ЗС РФ, а також їх пособникам з числа бойовиків терористичної організації "ДНР", причетним до злочинних обстрілів, повідомлено про підозру у вчиненні теракту.

"Зрозуміло, що санкції на здійснення цього теракту приймалися вищим політичним та військовим керівництвом Росії", - зазначив Грицак.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...