Маріупольські патологоанатоми вимагали гроші з родичів померлих

СБУ викрила патологоанатомів, які вимагали гроші з родичів померлих за безкоштовні послуги

У повідомленні прес-служби СБУ зазначається: "Групу лікарів-патологоанатомів, які вимагали гроші з родичів померлих, викрила в Маріуполі Служба безпеки України спільно з прокуратурою.

Протягом минулого року чиновники Донецького обласного бюро судово-медичної експертизи, зловживаючи довірою, стягували з близьких померлих гроші за надання обов'язкових і безкоштовних послуг свого закладу.

Від угоди вимагачі щомісяця отримували 300-500 тисяч гривень. Оперативники спецслужби провели 16 санкціонованих обшуків за місцем роботи, в житлових приміщеннях зловмисників і в офісах комерційних підприємств, причетних до злочинної діяльності.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили понад два мільйони гривень, майже 175 тисяч доларів США, 62 тисячі євро, понад 110 тисяч російських рублів, колекційні монети й вироби із золота, 15 печаток фіктивних підприємств і т. зв. "чорну бухгалтерію".

Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають".

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...