Марснаш - нове воїнство Путіна - макаки

Росія готується відправити на Марс макак.

У мавпи беруть аналіз крові

Науково-дослідний інститут медичної приматології почав реалізацію програми польоту мавп на Марс.

Про новий напрямок досліджень розповів директор НДІ, що базується в Сочі, Сергій Орлов, повідомляє Інтерфакс.

"Макак готують до подорожі на Марс. Але поки імітація польоту буде зроблена на Землі - в Центрі ядерної фізики в Дубні. Там є можливість імітувати невагомість, космічне випромінювання", - сказав Сергій Орлов.

За його словами, співробітники НДІМП отримали грант на проведення дослідницьких робіт. Він нагадав, що програма підготовки мавп до космічного подорожі реалізовувалася в Росії в 1980-х роках.

Між тим кілька років тому російські вчені говорили, що більше не планують запускати в космос великих тварин. У 2013 році вчені запевняли, що сучасні методи дозволяють проводити дослідження на людині, а найбільш перспективним напрямком досліджень називали дрібних ссавців.

Додамо, що у рамках програми Біон СРСР відправив у космос 12 мавп, зокрема, у 1983 році на орбіті побували Абрек і Біон. Вони були в космосі з 14 грудня 1983 до 20 грудня 1983. Але першими використовувати мавп в експериментах почали вчені NASA ще в кінці 50-х років, в суборбітальних польотах.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті чи не найбільш загрозлива ситуація від початку повномасштабної війни, росіяни готуються до наступу - Жорін

середа, 8 травень 2024, 22:04

Майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін вважає, що зараз на фронті справді чи не найбільш загрозлива ситуація з початку повномасштабної війни. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "У 2022 році ми побачили несучасну росі...

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...