Марина Ставнійчук застерегла, чим небезпечний особливий статус Донбасу

Україні потрібні процеси децентралізації влади та реформа місцевого самоврядування

Екс-член Венеціанської комісії, фахівець з конституційного права Марина Ставнійчук пояснила, чому небезпечне внесення змін до Конституції, що передбачають особливий статус Донбасу, який буде узгоджений з бойовиками ДНР і ЛНР. Про це Ставнійчук расскзала в інтерв'ю "Апостроф", повідомляють Патріоти України.

Вона з жалем відзначила, що під час підписання Мінських угод Порошенко взяв відповідні зобов'язання по внесенню змін до Конституції України в частині децентралізації, надання особливого статусу окремим районам Донецької і Луганської областей.

На думку Ставнійчук, при нормальному конституційному процесі неприйнятність таких зобов'язань очевидна.

Політик стверджує, що Україні потрібні процеси децентралізації влади та реформа місцевого самоврядування, але вони повинні бути поширені на всю територію України, а не тільки на окремі райони.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....