Мед, фрукти, злаки та горіхи - здорова та поживна їжа

Багато хто задається питанням, що собою являє здорова і поживна їжа. Відповідь дуже проста - звичайно, це природня їжа, яка здатна забезпечити людському організму силу, ясність і витривалість інтелекту.

До здорової і поживної їжі відносяться фрукти, злаки, горіхи, мед та інші високоякісні продукти харчування.

Фрукти і овочі

Не можна недооцінювати роль свіжих овочів і фруктів для здорового способу харчування. В рослинній їжі багато вітамінів, клітковини. На думку дієтологів, така їжа активізує роботу органів травного тракту, сприяючи виробленню ферментів. В результаті, підвищується швидкість обмінних процесів.

Розпочати планування здорового раціону слід з регулярного включення в нього продуктів різних харчових груп:

  • свіжі овочі та фрукти;
  • гриби;
    бобові і зернові культури;
  • м'ясо птиці і тварин;
  • риба;
  • горіхоплідні культури;
  • рослинні олії;
  • зелень;
  • молочні продукти.

Дієтологи рекомендують приймати їжу декілька разів на день невеликими порціями. Кількість прийомів їжі повинна складати не менше 4 разів на день. Не рекомендується робити великі перерви, оскільки це негативно відбражається на органах травної системи.

Традиційне щоденне меню складається з сніданку, обіду і вечері. Між основними прийомами потрібно періодично перекушувати. Відмінний варіант - свіжі фрукти і овочі, склянка кисломолочного продукту, горіхи. Хоча, деякі фахівці рекомендують відмовлятися від перекусів між основними прийомами їжі.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...