Меджліс відповів на закид провідного українського письменника про "непотрібний" Україні Крим

Ільмі Умеров вважає, що країна повинна боротися за свої території і сепаратистські настрої не є приводом для відмови від них.

Ільмі Умеров. Фото: LB.ua

За роки анексії Криму Росією значна частина кримчан розчарувалася в окупаційній владі і спокійно сприйняла б повернення півострова Україні, зазначають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Так вважає заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров.

"У Криму досить багато людей, які ненавидять режим, що прийшов разом з Росією. Це людиноненависницький режим, тотальні репресії, закручування гайок. Вони обманули своїх прихильників тим, що не забезпечили їм високі зарплати, не забезпечили високі пенсії, не забезпечили велику кількість туристів, і вони зараз теж злі. Я думаю, що більшість з них зараз поставиться досить спокійно до того, що тенденція до повернення Криму буде посилюватися", - зазначив він.

Крім того, Умеров вважає неправильною заяву українського письменника Василя Шкляра про те, що "Україні Крим не потрібен".

"Держава повинна боротися за свої території і проводити на них відповідну політику, щоб населення доброзичливо ставилося до власної країни. Весь період незалежної України проводилась недостатня робота або недостатньо приділялося уваги цій темі. Хіба ми не знали, що сепаратистські настрої були присутні в Криму завжди? Але це не повинно бути приводом відмовитися від території", - переконаний політик.

За словами представника Меджлісу, Кремлю так і не вдалося переманити на свій бік кримських татар.

"За кілька днів до референдуму у нього була телефонна розмова з Мустафою Джемілєвим, де він намагався зробити якісь пропозиції. Після так званого референдуму, дії російської влади були спрямовані на те, щоб знайти взаєморозуміння з Меджлісом, але тільки на своїх умовах. Потім вони почали шукати колаборантів зі складу Меджлісу і Курултаю. Потім намагалися на противагу Меджлісу створити громадські організації. Потім вони пішли по шляху заборони Меджлісу. Зараз діяльність в рамках Меджлісу може бути причиною репресій стосовно членів цього органу", - підсумував Умеров.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Гуманизм привел к массовой бойне": Пропагандист Кремля пожалкував, що по Донбасу не вдарили ядерною зброєю

четвер, 25 квітень 2024, 19:42

Російський пропагандист вважає, що давно треба було завдати ядерного удару по Україні. Мовляв, тоді б "усього цього не було". Про це пише журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. Йдеться про Z-блогера Владислава ...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно