Міф чи реальність: Як у Ryanair політати за 5 євро?

5 правил для польоту за 5 євро.

5 правил для польоту за 5 євро. Фото www.scooterfun.gr

Ryanair відкриває рейси з Києва і Львова, збулася мрія про польоти в Європу за 5 євро. Про це написав блогер Олександр Чебан, повідомляють Патріоти України.

Але що стоїть за цією ціною? Які незручності очікують тих, хто полетить перший раз? Скільки в підсумку переплатить середньостатистичний український пасажир, що не угледів всіх зірочок і написів дрібним шрифтом на сайті? І так чи Ryanair дешевий насправді, з урахуванням всіх додаткових витрат ?! Адже міністерство інфраструктури України посилено створює імідж цієї авіакомпанії як якоїсь "манни небесної" для України.

У флоті Ryanair близько 400 літаків і понад 200 напрямків. Це найбільший лоукост-перевізник в Європі, змусив переглянути підходи до ведення бізнесу все європейських традиційні авіакомпанії. Але ось імідж "візки для худоби" колись закріпився за ірландським бюджетним перевізником, хоча в останні два-три роки вони зробили істотний прогрес з точки зору сервісу та все-таки повернулися обличчям до пасажира. Я ж в Європі оберу EasyJet або WizzAir при порівнянній альтернативі з Ryanair, на щастя, вона є практично завжди.

RYANAIR - РЕЙСИ З УКРАЇНИ:

З Києва з жовтня:

- Лондон Станстед 5 / тиждень

- Манчестер 3 / тиждень

- Стокгольм Скавста 4 / тиждень

- Ейндховен 3 / тиждень

Зі Львова з жовтня:

- Краків

- Мюнхен Меммінген

- Будапешт,

- Берлін Шенефельд

- Вроцлав

- Ейндховен

- Лондон Станстед

- Ейндховен

- Лондон Станстед

Так чого ж очікувати пасажиру, який купив квиток за 5 євро?

Розберу по поличках на прикладі мого недавнього польоту якраз за таку суму.

Неймовірно низька ціна на авіаквиток - це прекрасно!

Але це лише означає, що ви повинні уважно оцінити всі інші фактори, а саме: аеропорт і логістику, вартість багажу, додаткові послуги тощо

Вартість квитка

Ryanair дійсно продає дуже багато квитків за 5-20 євро по величезній кількості напрямків, це правда.

Причому купити їх можна навіть за 3-4 дня за такою ціною, і в вихідні дні в т.ч. Але і навпаки, на минулому тижні я зіткнувся з необхідністю придбати авіаквиток за два дні до вильоту, Swiss з пересадкою в Цюріху обійшовся мені в 200 євро, а прямий Ryanair виходив більш 400х.

Втім, моє знайомство з Ryanair почалося колись з вартості квитка в 0 євро (нульовий тариф + 0 євро збори), так я літав двічі, заплативши тільки за Чекин в аеропорту 5 євро (це було давно, зараз правила інші і віза-чек безкоштовний), летів без реєстрованого багажу (так як я не громадянин ЄС).

Все інше - це додаткові послуги. Але і тут все дуже непрозоро.

багаж:

- Вартість багажу варіює від відстані - від 15 до 55 євро за одне місце 15 кг, місце 20кг - на 10-15 євро дорожче.

- При польоті з дітьми вартість багажу для них на 50% нижче. Відповідно можна собі купити багаж 15кг, а дитині 20кг (але зі знижкою 50%). Це не очевидно, просто не поспішайте, а дивіться уважно під час вибору.

- Перед вильотом Ryanair може пропонувати знижки на багаж онлайн, так що не поспішайте купувати багаж відразу, це можна зробити онлайн і перед вильотом.

- Кожен додатковий кілограм понад норму обійдеться вам в 10 євро.

- Лижі - 45 євро. Це дорожче, ніж у всіх інших в Європі.

Ручна поклажа:

- ДВІ сумки! Безкоштовно! Стандартна і маленька.

Це дійсно дуже широкий крок назустріч пасажирам на тлі обмежень у інших - WizzAir, WOW, Перемога.

Вибір місця:

- Платний під час онлайн-реєстрації, яка відкривається за 30 (!) Днів - 3-11 євро.

- За 4 дні до вильоту автоматичне призначення місця в літаку стає безкоштовним.

Реєстрація онлайн в аеропорту:

- Не відкривши посадковий? в аеропорту реєстрація обійдеться вам в 45 євро.

Завжди дешевше підійти на ресепшн готелю і роздрукувати посадковий, якщо ви в дорозі і не зробили цього за 30 днів.

Visa check:

- Навіть якщо ви летите всередині ЄС, де ніхто і ніколи не перевіряє вашу візу і часто не перевіряють паспорт, у Ryanair є обов'язкова перевірка візи у всіх, хто не є громадянином EC. Тому обов'язково з роздрукованим посадковим в Європі спочатку пройдіть на стійку реєстрації, а потім ідіть на контроль авіаційної безпеки. Подібного маразму немає ні в одній іншій авіакомпанії в Європі.

Зверніть увагу на ваш посадковий, якщо ви NON-EU громадянин, там вгорі написано обов'язкова умова про Visa-check:

IMPORTANT INFORMATION FOR ALL NON EU / EEA PASSENGERS

Irrespective of a passenger's visa requirements, all non EU / EEA citizens must have their travel documents checked and stamped at the Ryanair Visa / Document Check Desk before going through airport security.

Non EU / EEA passengers must do this in order to ensure compliance with immigration authorities. We reserve the right to refuse travel, if there is a failure to comply with this requirement.

сайт

Сайт Ryanair зараз виглядає дуже дружнім до користувача, раніше було значно гірше. Але в дрібницях все зроблено так, щоб ви купили якомога більше послуг і поменше вникали в деталі.

Аеропорт

Ryanair в переважній більшості випадків в Європі літає в неосновні бюджетні аеропорти. Вони маленькі, прості і без вишукувань, але знаходяться часто так далеко від того місця, де вам потрібно бути, що вартість переплати за трансфер (і все інше) врівноважує низьку ціну на квиток спочатку.

Аеропорт Мілан-Бергамо. Де Мілан, а де Бергамо ?!

Або Брюссель: Завентем і Шарлеруа ?!

Ось, наприклад, основний аеропорт Брюсселя - Завентем. З деяких міст Ryanair літає сюди. Це дуже зручно. У самому аеропорту для Ryanair побудована ціла інфраструктура критих навісів, доріжок з різними напрямками. Навіть якщо літак стоїть далеко від терміналу, всі пасажири йдуть пішки.

У лоукост аеропортах зазвичай створена ціла індустрія продажу комплектів харчування на винос, відмінні пропозиції для обідів / сніданків в аеропорту. Але такі прості речі, як вода, завжди коштують дорого - 3-5 євро за пляшку.

Виняток, в основному аеропорту Брюсселя-Завентем. Пляшка води за 1 євро, оплата - самообслуговування:

На борту

Салон Ryanair виглядає дуже зухвало - "кричущий" жовтий колір і велика кількість реклами. Раніше була також і аудіо реклама, але зараз на ранкових і вечірніх рейсах її немає. Салон WizzAir або EasyJet візуально набагато приємніше.

Стиковки з іншими рейсами

Як і більшість лоукост-перевізників, Ryanair не пропонує стикувань. Це point-to-point перевізник. Але якщо ви плануєте стикування з рейсом іншої авіакомпанії, а може і в іншому аеропорту, будьте дуже уважні, бажано закладайте її в інший день, адже розклад може змінитися, літак запізнитися і т.д.

Завжди вважайте всі складові, дуже часто покупка авіаквиток звичайної традиційної авіакомпанією може виявитися порівнянною за вартістю з дешевим лоукостом. Але всі ризики стикування вже лежать на чужих плечах.

Пунктуальність

Літак не повинен стояти, тому абсолютно всі в системі координат Ryanair сприяє зменшенню часу між рейсами і економії на додаткові сервіси, наприклад літак не завжди обслуговує клінінгова служба.

Або замовляється тільки один трап до виходу в задній частині салону, тому що Боїнги 737-800 для Ryanair комплектуються власним висувним трапом у передніх дверей:

Але при все при цьому саме Ryanair перетворила літак в таке ж засіб транспорту як і автобус в Європі, літають все, скрізь і часто.

Подорожуйте частіше, друзі!

Але купуйте авіаквитки усвідомлено, ознайомившись з усіма правилами і умовами.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У мене немає жодних сумнівів, що позавчорашній підпал берлінського заводу – це справа рук російської агентури, - соціолог Ейдман

понеділок, 6 травень 2024, 23:33

"Криваве літо 2024-го? За даними Financial Times, Росія активізувала свої зусилля з підготовки саботажу, пожеж і атак на інфраструктуру в Європі", - пише російський соціолог-емігрант Ігор Ейдман у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та ...

Говорити про заморозку війни Путін схоче хіба що зі США, але не зараз, - Сергій Таран

понеділок, 6 травень 2024, 23:29

"Оголошення у розшук очільників України так званим "МВС Росії" - це відповідь Путіна на натяки української влади, що перемовини з РФ, в принципі, можливі. Це не означає, що в Росії зовсім не хочуть поговорити про те, як поставити війну на паузу. Адже с...