Мін'юст запустив сервіс, що дозволяє створити або ліквідувати ФОП онлайн

Всі дії будуть проведені протягом доби

Міністерство юстиції запускає сервіс, який дозволяє створити або ліквідувати ФОП онлайн протягом доби, розповів міністр юстиції Павло Петренко, повідомляють Патріоти України.

«Цей сервіс доступний в онлайн-домі юстиції», - повідомив міністр.

Планується, що в перші два тижні сервіс буде працювати в тестовому режимі, а після цього - постійно.

Щоб зареєструвати або ліквідувати ФОП, потрібно створити запис в особистому кабінеті і подати заяву. Всі дії будуть проведені протягом доби. «Планшети, телефон або комп'ютери хабарів не вимагають», - додав заступник міністра юстиції Павло Мороз.

До кінця цього року Міністерство юстиції планує перевести в електронну форму можливість ліквідації громадських об'єднань і створення професійних спілок. За даними Петренка, електронними сервісами Мін'юсту в минулому році скористалися понад 1 млн осіб.

Нагадаємо, 27 грудня президент Петро Порошенко підписав зміни до законодавства про працю фізичних осіб-підприємців. Згідно з новими нормами, вже з 1 січня окремі категорії ФОП, зокрема другої і третьої груп, змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривень на місяць, навіть якщо тимчасово не мають ніякого прибутку.

Раніше ПП, коли в певному періоді мав прибуток, то платив 5% податок і єдиний соціальний внесок. Якщо ж руху коштів не було, то платити не було необхідності. Тому багато підприємців тримали відкриті ФОПи, а платили податки тільки тоді, коли мали реальні доходи.

Нововведення ще до початку дії призвело до масового закриття ФОПів людьми, які не використовували їх постійно - так званих «сплячих ФОПів».

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...