"Міць збільшена на 800%": На Київщині Олександр Турчинов та Арсен Аваков перевіряли озброєність Нацгвардії (фото, відео)

Поважним гостям були продемонстровані - сучасна зброя, та техніка.

Оснащеність підрозділів Нацгвардії збільшилась в рази. Про це повідомив міністр Міністр внутрішніх справ , 27 грудня, протягом підбиття підсумків діяльності Національної гвардії України за 2016 рік. У заході, що пройшов на території військової частини 3027 у с. Нові Петрівці на Київщині, також взяли участь секретар РНБО Олександр Турчинов та Командувач НГУ Юрій Аллеров. Арсен Аваков зазначив, що оснащеність підрозділів Нацгвардії збільшилась в рази.

«Думаю, що вона зросла відсотків на 800 – і з точки зору техніки і озброєння і підготовки. Ми третій рік забезпечені бюджетом розвитку, це принципово важливо», – наголосив міністр внутрішніх справ.

За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, наразі Нацгвардія – потужна сила, яка має військові функції на фронті і правоохоронні – в тилу, забезпечуючи порядок в країні та спокій наших громадян.

«Сьогодні НГУ має сучасну зброю, сучасну техніку, технічні заходи, які дають змогу бійцям впевнено почувати себе на фронті», – зазначив Олександр Турчинов.

Підрозділи Нацгвардії зараз перебувають на другій лінії оборони фронту, де одна з найскладніших задач – протистояння диверсійно-розвідувальним групам противника.

«Повірте, що на другій лінії, яка часто перетворюється на першу, ні трохи не легше, ніж на передовій», – наголосив Арсен Аваков.

При цьому, додав він, завдання, які стоять перед Нацгвардією, значно ширше, ніж у будь-якого загальновійськового підрозділу, адже на гвардійців покладено функції боротьби з тероризмом всередині країни.

Командувач Національною гвардією України Юрій Аллеров розповів про досягнення НГУ, які вдалось втілити протягом року, використовуючи ряд напрацювань провідних країн Європи. Так, був створений відділ стратегічного планування, вдосконалено зв’язок і картографічний захист а також проведені заходи з модернізації і переходу на сучасні цифрові технології, відомчо-інформаційні комунікаційні мережі.

«Створений в штаті ГУ Нацгвардії відділ стратегічного планування в сумісництві з військовими структурами НАТО, відділ закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, відділ психологічного забезпечення», – повідомив Юрій Аллеров. Наприкінці заходу 58 родин нацгвардійців отримали від командування ордери на нове житло.

Департамент комунікації МВС України

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...