Молода жінка з Ужгорода вишуковує гроші на смітниках, щоб нагодувати себе та сина

Доки немає гідної державної програми підтримки малозахищених верств населення, так шукатимуть "щастя" багато українців

Як знайти спосіб заробити, коли роботи немає? Як прогодувати дитину, коли гроші доводиться вишиковувати між…сміттям?

Наташа живе в таборі на Радванці. Вона ромка. Чоловік її покинув. Виховує маленького дворічного сина, допомоги від держави не отримує.

«Я збираю на смітниках картон. Здаю в пункти прийому, переважно в районі Перечинського автовокзалу. Отримую по 2 гривні за кілограм. За день можу заробити 100-150 гривень», – розповідає жінка.

Здається, це непогані гроші для безробітної, однак так буває не кожен день.

У розмові з журналістом zakarpatpost.net смаглява молодиця просить сто гривень. На запитання, навіщо їй стільки грошей, спочатку каже, що на булку, розповідають Патріоти України.

«Синові їсти купити треба. На дитяче харчування збираю, на «Малиш», – виправдовується вона, почувши, що стільки не коштує жоден хлібобулочний виріб.

Крім того, Наташа запевняє, що завжди знаходяться такі, хто їй допомагає.

«Я мати-одиначка. Мені непросто. Але світ не без добрих людей. Мешканці багатоповерхівок дають мені макулатуру. А це, як-не-як, гроші»,- наголошує вона.

Цього разу жінка збирала папір на смітнику біля за лялькового театру. Аби не носити вантаж у руках, має спеціальний візок. Туди й складує роздобуте «добро».

Жінка молода, невисока, одягнена досить акуратно. Ходить містом одна, без малюка.

«Сина залишаю вдома. Нехай відпочиває, поки малий»,- усміхається молодиця.

Звісно, їй непросто, але таких як вона в Ужгороді багато… І поки немає нормальної державної програми підтримки малозахищених верств населення, таким чином шукатимуть щастя ще чимало краян…

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Величезна територія, до якої українці тепер дістають": У Скабеєвої та її "експертів" паніка після рішення США поставити Україні ATACMS (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Новина про довгоочікуване рішення США поставити Україні далекобійні ракети MGM-140 ATACMS викликала справжню паніку у російської пропагандистки Ольги Скабеєвої та її міньйонів. Про це свідчить оприлюднений у соцмережах уривок однієї з її програм, перед...

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...