Монета "Євромайдан" увійшла до фіналу Міжнародного конкурсу "Краща монета року"

Монету, присвячену подіям Революції Гідності, було випущено 2015 року

Українська пам’ятна монета "Євромайдан" увійшла до фіналу Міжнародного конкурсу "Краща монета року" у номінації "Краще художнє рішення". Про це інформує прес-служба НБУ.

"У фінал цього престижного конкурсу у 10 номінаціях потрапило 100 монет, випущених у 2015 році монетними дворами та національними банками країн світу, що означає найвище визнання монети за тему, дизайн та маркетинг", - додають у Нацбанку.

НБУ продемонстрував свою нумізматичну програму на 46-му Всесвітньому ярмарку грошей, що відбувся 3-6 лютого 2017 року в Берліні. Додамо також,що організатором конкурсу виступило впливове у нумізматичному світі видання "Krause Publication" (США).

Як повідомили в Нацбанку, пам’ятну монету "Євромайдан" присвячено акціям протесту, що відбувалися в Україні протягом листопада 2013 року - лютого 2014 року.

Джерело:

Опублікував: Vyacheslav Slavin
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...