Монополія на непередбачуваність Кремля розвіялася, як примара

Трамп позбавив Путіна головного козиря у його зовнішньополітичній грі.

Відомий російський політичний оглядач Лілія Шевцова вважає, що Трамп наніс потужний удар по підвалинам російської зовнішньополітичної стратегії. "Патріоти України" наводять її допис на Facebook, де, йдеться, зокрема, про наступне: "По-перше, Трамп не просто зруйнував російську монополію на непередбачуваність. Він найзухвалішим чином вибив у Кремля найважливіший інструмент зовнішньою політіки - Росія могла дозволити собі бути непередбачуваною, збираючи тактичні перемоги, лише тоді, коли була упевнена в передбаченості Америки і Кремль міг прорахувати її реакцію. А як же тепер бути, коли всі зусилля доведеться витрачати на те, щоб стежити за трампівськими кульбітами. По-друге, почавши розмахувати Томагавками і скинувши в Афганістані десятитонну " Матір всіх бомб", Трамп тим самим заявив про не лише про своє право вирішувати світові проблеми силовим способом, але і готовності до інтервенционізму."

Рішучий тон щодо Північної Кореї, налагодження плідних взаємовідносин з Китаєм, "мати всіх бомб" у Афганістані ... Всі надії Кремля на відродження ізоляціонізму Сполучених Штатів розвіялись, як примара. "З Америкою можна буцатися і смикати Америку за хвіст, але зважитися на конфронтацію ніяк не можна. Кремль це добре розуміє. Адже тоді доведеться відмовитися від випробуваного механізму виживання за рахунок використання ресурсів Заходу, ключ до яких в американській кишені. Ні, Кремль не може на це піти. Прикро і те, що вже не можна собі дозволити хоч би смикнути Америку за вуса, як в славні часи Обами - адже цей безшабашний Трамп може і відповісти!", - підсумовує Лілія Шевцова.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....