Москва втрачає свою людину: Конституційний суд Молдови може усунути Додона з посади

Група парламентарів звернулася до Конституційного суду з вимогою про тимчасове відсторонення від посади президента Молдови.

Фото: Aif.md.Група депутатів парламенту Молдови звернулася до Конституційного суду з позовом про тимчасове відсторонення від посади президента Ігоря Додона, передають Патріоти України.

"Ми зареєстрували в Конституційному суді позов, в якому вимагаємо від інстанції врегулювати питання в зв'язку з повторною відмовою президента Ігоря Додона підписати указ про нові призначення в уряді. З жалем доводиться констатувати, що ми входимо в новий рік з такою проблемою, як блокування діяльності державних інститутів. Ми сподіваємося, що КС дасть відповідні роз'яснення і констатує наявність обставин, при яких можливе тимчасове відсторонення президента від посади і подальше призначення нових міністрів і віце-прем'єрів", - заявив журналістам член Юридичної комісії парламенту Серджіу Сирбу.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 28 квітня. Хто цього дня тішиться шастям

неділя, 28 квітень 2024, 7:50

Православна церква України 28 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Максима, Квінтіліана, Зинона, Євсевія та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостолів від сімдесяти Трохима, Аристарха і Пуда. У свято 28 квітня з...

Вхід Господній в Єрусалим (Вербна неділя): Історія свята. Традиції та головні заборони дня

неділя, 28 квітень 2024, 7:15

Вхід Господній в Єрусалим (в українському народі традиційна назва - Вербна неділя). Це свято асоціюється з приходом весни і наближенням Великодня. Його завжди відзначають з радістю і нетерпінням, хоча історія дня зовсім не щаслива. Відзначають його в о...