МВФ наполягає на скасуванні розтрочки в платежах, яку "подарував" українцям Гройсман

Кредитори вважають, що такий механізм може призвести до зростання заборгованості перед "Нафтогазом"

Міжнародний валютний фонд наполягає на скасуванні з 1 квітня 2017 року механізму оплати послуг ЖКГ в розстрочку. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна , повідомляють Патріоти України.

"Неузгоджені (з МВФ, для отримання чергового траншу, - ред.) поки що залишається частина енергетичних вимог. Зокрема, МВФ наполягає на скасуванні норми, про яку широко заявляв прем'єр-міністр Володимир Гройсман в кінці минулого року, а саме -можливості платити" комуналку "в розстрочку", - сказано в статті.

Відзначимо, в жовтні 2016 року уряд дозволив українцям, які не отримують субсидії, платити за послуги ЖКГ в розстрочку. Тепер, написавши заяву постачальнику комунальних послуг, споживачі отримали право сплачувати протягом опалювального сезону 50% від суми рахунку. Іншу половину вони повинні вносити рівними частинами з квітня по вересень.

"Але введення розстрочки може негативно відбитися на фінансових показниках підприємств комунальної енергетики, яким необхідно розраховуватися за природний газ з НАК "Нафтогаз України "за фактом споживання газу в опалювальний період. Тобто, завершивши опалювальний сезон, теплокомуненерго повинні повністю сплатити НАК" Нафтогаз України " за використаний газ.

З огляду на те, що інших джерел доходу, крім платежів споживачів у підприємств теплоенергетики немає, то оплата в розстрочку може привести до ще більшого зростання їх заборгованості перед газовим монополістом ", - повідомляється в матеріалі.

На даний момент заборгованість становить близько 28 млрд гривень. Крім того, постраждати може і фінансовий стан самого Нафтогазу, якщо він відпускатиме газ в борг.

Нагадаємо, Кабмін з 1 травня 2017 року знизив нормативи на користування послугами ЖКГ для населення. Зокрема, норма споживання природного газу для індивідуального опалення знижена з 5,5 куб м до 5,0 куб м на 1 кв м опалювальної площі в місяць в опалювальний період.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...