"Ми не можемо забувати про те, що живемо в країні під назвою Україна. Це має бути круто - розмовляти українською!" - ветеран АТО

На думку засновника проекту Pizza Veterano українська мова в Україні обов'язково потребує захисту та популяризації.

Леонід Остальцев. Фото:https://apostrophe.ua/

Українська мова потребує захисту в Україні, задля чого необхідна відповідна законодавча база. Окрім того, українську мову необхідно популяризувати, а не змушувати нею розмовляти. Таку думку в інтерв’ю виданню Апостроф висловив екс-боєць ЗСУ, ветеран АТО та засновник проекту Pizza Veterano Леонід Остальцев, передають Патріоти України.

"Звичайно, зараз буде великий супротив, бо ціле покоління виросло з російською мовою. Але ми не можемо забувати про те, що живемо в країні під назвою Україна", – зазначив він.

"Але тут є дуже тонка така грань. Дуже легко когось змусити щось робити. От я влаштував зібрання – і кажу: "Так, с**а, усі базарять українською – усі без виключення!" І все. Усі базарять. Але ж троє не хотіли цього робити! І я розумію, що вони ламали себе, а я ламав їх. То неправильно. Краще, щоб це була якась прикольна гра або мейнстрім", – пояснив ветеран АТО.

"Треба популяризувати українську мову. У першу чергу, нею треба хотіти розмовляти. Це має бути круто – розмовляти українською!", – додав він. Остальцев також висловив переконання, що "в цьому питанні ми переможемо".

"Просто потрібен час і потрібна якась мудрість, напевно. Аби не перегнути палицю", – зазначив боєць.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...