"Ми збиралися одружитися. Я від нього сина ношу": Дівчина розчулила українців розповіддю про нареченого, який не повернувся з АТО

У героя залишився син, якого вирішили охрестити на Покрову.

Фото: uapress.info.Боєць АТО Євген працював 12 років на автозаводі, перед тим, як вирушив на схід України вивозити тіла загиблих. Проте військовий так і не повернувся назад. Його історію розповіла Анна Усік, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"– Коли їхав на війну, думав, найважче – закрити очі загиблому товаришу. А як Ваньку вбили, я перший до тіла підбіг. На його грудях завібрував телефон. Дістав із кишені, а це – мама дзвонить. Не знав, що робити. Якщо зіб'ю, дам надію, що він – живий. А скажу про смерть – вона може не витримати цього, – розповідав Євген.

Його збирали в АТО усім селом. Повернувся з передової позаторік.

– Той телефон вібрував у моїй долоні секунд 30. Вони здалися вічністю. Це був останній дзвінок мами до Вані. Ні вона, ні я більше не почують його "Альо, та все нормуль. Давай я тобі пізніше передзвоню". Потім ще троє товаришів на моїх очах пішли на той світ. На їхні мобільні дзвонили матері, дівчата і дружини. А ми не брали слухавки. Бо ту правду сказати, як і пережити, важко.

Євген звільнився з автозаводу, де працював 12 років. Зайнявся розведенням фазанів. Але залишив їх на батька й подався в АТО вивозити тіла загиблих.

– Мамо, ти мені не дзвони. Сам наберу, – просив Марію Тимофіївну. – Якщо загину, не вбивайся горем. Зустрінемося – як не тут, то там, – показав пальцем у небо.

Потім знову поїхав до побратимів на фронт. Дзвонив раз на три дні. Доки не зник.

У квітні біля їхнього подвір'я зупинилася "швидка". Марію Тимофіївну напів­притомну відвезли в лікарню. Євгена у труні додому повернули через чотири дні. Після похорону матір узялася розбирати синові речі. Зарядила його мобільний. На ньому – 16 пропущених дзвінків від абонента "Кохана".

– Добрий день. А Женю можна? – питає юний і тремтячий голос.

– А Жені більше нема, – Марія Тимофіївна не стримує сліз.

– А ми збиралися поженитись. Я від нього сина ношу, – каже Оксана з Дніпра.

На Покрову в нашому селі хрестили Олексу, сина Євгена".

Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: