Микола Давидюк: "Влада не змогла або не захотіла побороти корупцію на найвищому рівні"

Політолог вважає, що реформи в Україні є, але більшість з них не доведені до кінця.

Нова влада після Майдану високо підняла планку очікувань. Тому зараз, навіть якщо влада і буде виконувати свої обіцянки, українці насторожено оцінюватимуть її роботу. Ще однією проблемою нашої країни є те, що влада не змогла – або не захотіла – побороти корупцію на найвищому рівні.

Про це в коментарі сайту "24" розповів директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк, інформують Патріоти України.

Зокрема, як зазначає Давидюк, влада оголосила про боротьбу з корупцією, створено нові органи і ухвалені закони, але політичної волі немає, адже кожен на найвищих щаблях влади розуміє, що в кінці слідства можна вийти на самого себе.

За словами політолога, реформи є, але більшість з них не доведені до кінця. Тому багато здобутків, які вже є чи ще будуть, українці не оцінять. Ці результати не дадуть того електорального ефекту, на який розраховує влада. Хоча чимало з того, що було обіцяно на Майдані, буде виконано, але не все і не одразу.

Безвізовий режим буде, але не одразу. Економічна співпраця з ЄС буде, але пізніше. Дуже багато речей або недовиконані, або сталися не тоді, коли на них чекали. Якби безвізовий режим ми отримали в 2014 році, сьогодні б мали десятки дешевих авіаліній і українці в Париж і Лондон могли б літати за 5-10 євро. Населення злиться. Якщо безвізовий режим ми отримаємо влітку, то політичних бонусів для Порошенка чи Яценюка з Гройсманом не буде. Українці вже перегоріли,
– переконаний політолог.

Крім того, підкреслює Давидюк, за цей час з банди Януковича ніхто не сів за грати. Хоча за три роки можна було довести до суду справу.

"Здається, навіть нацистів судили швидше. Багато утікачів-чиновників сьогодні – власники ЗМІ в Україні, вкладають у політичні партії, розвивають бізнес. Їм нічого не загрожує і взагалі на наступних виборах вони ще й балотуватимуться", – зауважує експерт.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...