Мильна опера ВР, епізод стонадцятий: без кулаків ніяк, плюс подертий лапсердак

Як саботаж трьох депутатів засідання антикорупційного комітету викликав чергову бійку у ВР.

Точно не думав, що опинюся учасником бійки у Верховній Раді. Але коли не вистачає аргументів, на допомогу кличуть кулаки. Сьогодні до мене під час засідання підійшов депутат Мельничук, обурений моїм вчорашнім постом у фейсбуці. Я написав правду - про те, як провладні депутати БПП саботують засідання антикорупційного комітету.

Ідеться про трьох депутатів - Барну, Артюшенка та згаданого Мельничука. Двоє останніх з невідомих причин пропустили п'ять засідань. Робота в комітеті - це такий самий обов'язок, як і натискати кнопки в сесійній залі. А мета цього бойкоту - зірвати кворум, унеможливити роботу комітету, визнати його неспроможним та поміняти керівництво, яке буде танцювати під хіти Банкової.



Наш комітет - ключовий. По-перше, ми визначаємо всі законопроекти на предмет наявності корупціогенних ризиків. По-друге, через наш комітет ідуть всі закони, що стосуються НАБУ, НАЗК, електронного декларування, відкриття реєстрів, фінансування партій. По-третє, через наш комітет проходять призначення до номінаційного журі з обрання голови НАБУ, спеціалізованого антикорупційного прокурора, членів НАЗК, аудитора НАБУ тощо. По-четверте, на наш комітет змушені приходити звітувати керівники практично всіх правоохоронних органів. Усі наші засідання публічні, тому "дурь" кожного завжди видна. Заблокувавши роботу, а згодом прибравши Єгора Соболєва з посади голови, Банкова позбулася би значного головного болю. Тому руками депутатів БПП наш комітет почали руйнувати.

Власне, винесення мною цього сценарію Банкової в публічну площину вивело з рівноваги Мельничука. Очевидно, не відійшовши від святкування вчорашнього дня народження, він спробував фізично вплинути на мене. Постраждав піджак. Це - невелика плата за те, щоб ми і далі називали речі своїми іменами, озвучувати прізвища корупціонерів, їхні схеми та тіньові заробітки. Це ціна за те, щоб суспільство знало, що головним корупціонером у державі є чинний президент.

І я хочу сказати - їм не вдасться мене залякати: ні кримінальними справами, ні протоколами НАЗК, ні персональними тролями, ні армією ботів, ні такими неадекватними посланцями Банкової. Вони не закриють мені рота - і суспільство буде знати правду про нинішню владу, а наш комітет і далі буде робити все, щоб корупції було менше і щоб наші громадяни мали чесну владу.

Автор: Сергій Лещенко

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...