"Министерство скреп, духовности и свечного заводика": Бабченко жорстко охарактеризував РПЦ МП

11 січня в Санкт-Петербурзі активісти руху "Весна" в знак протесту проти передачі Ісаакіївського собору Російській православній церкві (РПЦ) вивісили на його колонаді банер зі словами "Не РПЦ".

Ісаакіївський собор. Фото: ЖЖ.

Суперечка з приводу того, чи потрібно передавати або не передавати Ісаакіївський собор у Санкт-Петербурзі церкві, є безглуздою в зв'язку з відсутністю самого предмета спору. Таку думку висловив російський військовий журналіст Аркадій Бабченко в Facebook, передають Патріоти України.

"В России на данный момент нет церкви. В России на данный момент есть министерство скреп, духовности и свечного заводика. Абсолютно чиновничья коррупционная авторитарная провластная структура. Точно так же, как и нет государства. Поэтому Исаакий просто-напросто передается из одного феодального барского министерства в другое", – пояснив він.

Журналіст підкреслив, що храм в будь-якому разі не буде належати суспільству. "А спорить о его реальной принадлежности можно будет, когда здесь появятся реальные субъекты. Реальное государство и реальная церковь. А не мурзилки с наклеенными ярлыками. Спорить-то надо как раз о том, как это сделать. И я думаю, в этом случае вот вообще никто не будет возражать против передачи собора церкви – как общественному позитивному человеколюбивому институту. Все становится просто, если называть вещи своими именами", – резюмував Бабченко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Працівник ТЦК на Одещині побив ногами цивільного": у Мережі спростували новий фейк росіян

середа, 8 травень 2024, 23:32

У програмі пропагандистського російського "Первого канала" з'явився сюжет, що на Одещині нібито працівник ТЦК повалив цивільного на землю і побив його ногами. Першим відеофрагмент бійки опублікував Telegram-канал "Одеса INFO", з якого і "вкрали" відео ...

Огляд зони бойових дій станом на 8 травня, - Злий Одесит

середа, 8 травень 2024, 23:28

Сьогодні 8 травня триває 805 доба повномасштабного вторгнення россії в Україну. . Вашій увазі щоденний огляд зони бойових дій! . Що відбувається на Куп'янському, Краматорському та інших напрямках? Та скільки часу російські війська зможуть наступати? ...