​МЗС України звернулося до міжнародних партнерів

Потрібно зупинити небезпечну ескалацію на Донбасі

МЗС України звернулося до міжнародних партнерів з проханням посилити політико-дипломатичний тиск на Кремль для того, щоб зупинити небезпечну ескалацію на Донбасі та уникнути гуманітарної катастрофи в регіоні. Про це йдеться у заяві МЗС України.

"Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити бойові дії та неухильно дотримуватися режиму припинення вогню", - йдеться у тексті заяви.

В МЗС вважають, що такі дії Кремля можуть кваліфікуватися як воєнний злочин, грубе порушення Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, незаконне, безпричинне та широкомасштабне знищення майна, не викликане воєнною необхідністю.

Вчора президент України Петро Порошенко перервав свій робочий візит до Німеччини через обстріли бойовиків в Авдіївці, які призвели до надзвичайної ситуації.

За два останні дні, 29 і 30 січня, внаслідок ескалації конфлікту на Донбасі загинули восьмеро українських військових. Ще 26 отримали поранення.

Обстрілювати Авдіївську промзону бойовики почали ще напередодні зранку і гатили по ній 19 годин поспіль. Постраждали також двоє мирних жителів, лікарі оцінюють їхній стан як стабільний.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...