На Чернігівщині викрито масштабний механізм отримання «відкатів» при здачі в оренду нерухомості Міноборони

Посадовець систематично вимагав гроші з підприємців

Як повідомив прес-центр СБУ, співробітники Служби безпеки України спільно із військовою прокуратурою викрили на Чернігівщині масштабний механізм отримання «відкатів» посадовцями при здачі в оренду нерухомості Міноборони, повідомляють Патріоти України.

Правоохоронці встановили, що організував оборудку один з керівників філії Державне підприємство «Військторг» концерну «Військторгсервіс». На території Чернігівського гарнізону структура управляє кількома об’єктами, зокрема магазинами, базами та кав’ярнями, які здає в оренду комерційним структурам.

Оперативники СБ України задокументували, що посадовець систематично вимагав гроші з підприємців. Перший внесок для них при оформленні договорів становив від п’яти до десяти тисяч гривень, також комерсанти мали сплачувати чиновнику щомісячну «данину» залежно від вартості об’єкта. За інформацією спецслужби, чиновник заробляв на орендарях нерухомості приблизно тридцять тисяч гривень щомісяця.

Правоохоронці затримали керівника філії, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, на території військового містечка під час отримання 1,8 тисячі гривень щомісячної «данини» від орендаря невеличкої кав’ярні.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у скоєнні злочину.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...