На Дніпропетровщині прощалися із визначним командиром роти, який загинув на Світлодарській дузі

У такому молодому віці – 21 рік – боєць очолив очолив роту 54-ї механізованої бригади, яка тримає оборону у найгарячішій ділянці фронту.

Скріншот з відео

На Дніпропетровщині у селищі Меліоративне попрощалися з 21-річним бійцем Микитою Яровим. Командир третьої роти загинув на Світлодарській дузі 18 грудня від кулі ворожого снайпера. Кілька днів його вважали безвісти зниклим. У такому молодому віці – 21 рік – боєць очолив очолив роту 54-ї механізованої бригади, яка тримає оборону у найгарячішій ділянці фронту.

Як повідомляється, провести героя в останню путь прийшли сотні людей. “Я продовжую славні традиції українського війська”, – такі слова говорив під час випуску найкращий курсант львівської академії сухопутних військ Микита Яровий.


Після закінчення вишу новоспечений лейтенант підписав контракт і за три місяці очолив роту 54-ї механізованої бригади, яка тримає оборону на Світлодарській дузі.

“За три місяці не кожен може стати командиром роти. Це, я рахую, великі заслуги і насамперед це підтверджувало його лідерські якості, як офіцера”, – каже викладач академії Денис Мельников.

18 грудня на на Світлодарській дузі куля снайпера поцілила в 21-однорічного офіцера, коли він прикривав групу, яку повів у бій з терористами.

“Група, яка просувалася, аби захопити ліс, потрапила у засідку. Снайпер влучив у командира роти. Командир роти прикривав відхід групи та загинув там. Ми шукали його два дні, потім за допомоги радіоперехоплення стало відомо, що в Дебальцівському морзі перебуває командир роти та ще один боєць”, – розповідає заступник командира 54-ї механізованої бригади ЗСУ Олександр Васильковський.

Тіла двох бійців вдалося повернути лише у неділю, 25 грудня. Микиту Ярового поховали на батьківщині у селищі Меліоративному на Дніпропетровщині. У молодшого офіцера залишилася вагітна дружина, мати і молодший брат.

“За такими офіцерами, як Микита Яровий, – майбутнє нашої української армії”, – зазначає Юрій Смальчук, побратим загиблого Микити Ярового.

Ім‘я Микити Ярового викарбують на стелі героїв Національної академії сухопутних військ у Львові. У місті, де він отримав офіцерські погони і де він планував 20 січня обвінчатися.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...