На Львівщині археологи зробили важливе відкриття

У Буську Львівської області в міському парку розкопали поселення XII-XIII ст.

У городищі виявили поховання християн, передають Патріоти України.

"Кістки належать малим дітям і дорослим чоловікам, жінкам. Згідно з антропологічними висновками, середній вік людей коливається від 25 до 35 років. За будовою кістяка можна визначити, чи це був землероб, чи воїн, а, можливо, коваль", – розповів місцевий краєзнавець Володимир Ступак.

Фахівці припускають, що поряд із похованням може бути храм. На це вказують витягнуті з-під землі плитка та цвяхи, характерні для тодішніх релігійних споруд.

"Уламки плитки, які ми тут знайшли, є різними за розмірами й кольорами. Маємо зелені, жовті, коричневі шматки. Думаємо, що їх не просто замощували на підлозі, а викладали з них візерунки. А цвяхи, довжиною у 10 см із квадратним перетином стержня, якраз використовували, щоби з'єднувати дерев'яні елементи в тодішніх церквах. Найімовірніше, храм був круглий - ротонда", – розповів науковий співробітник Інституту археології ЛНУ ім. Івана Франка Петро Довгань.

Джерело: Zaxid.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку, але офіційно заявили про "трагічну загибель"

четвер, 25 квітень 2024, 20:52

Російські окупанти на Херсонщині розстріляли колаборантку Любов Тимчак. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст та блогер Денис Казанський, передають Патріоти України. За його словами, російські ЗМІ публікують новину, що жінка “трагічно ...

"Перевзувся!": На росТБ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 20:44

Російські пропагандисти звинуватили колишнього президента США Дональда Трампа в тому, що він “перевзувся”. На думку рупорів Кремля, він повинен був завадити виділенню Україні військової допомоги. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав журналіст т...