На Марсі випав сніг (фото)

Місцевість розташована недалеко від північного полюса Марса

Фото: NASA Місцевість розташована недалеко від північного полюса Марса

Фото засніженої планети надіслав зонд Mars Reconnaissance.

Поверхню Марса замело снігом - замерзлого при -125 градусах вуглекислого газу. Фото засніженої поверхні на північній півкулі Марса надіслав зонд Mars Reconnaissance orbiter, повідомляє NASA.
У 2008 році Phoenix Lander НАСА спостерігали водно-крижаний сніг - матеріал , з яким ми добре знайомі тут, на Землі - він випав поблизу північного полюса Червоної планети.

Місцевість, зображена на фото, розташована недалеко від північного полюса Марса. На фотографії можна побачити численні темні ділянки з нерівними і нечіткими краями. Це місця, де сніг і лід з вуглекислого газу відтанули.
Зонд Mars Reconnaissance orbiter є одним з основних джерел інформації про поверхню Марса. Завдяки численній апаратурі, він надає необхідні вченим дані, зокрема, і про погоду.

Марс проходить два різних види снігопаду. Побіля Північного полюсу випадає крижаний сніг, а побіля Південного - сніг з частинок "сухого льоду".

Дослідники підрахували, що сніг з двоокису вуглецю на Марсі має частинки розміром приблизним до розмірів людського еритроцита. Марсіанський сніг зображений на полотні цього художника, виглядає як туман, або туман, який в кінцевому підсумку осяде на поверхню.

Сніг з пластівців двоокису вуглецю, або "сухий лід", випадає на Червоній планеті, що робить Марс єдиним космічним тілом в Сонячній системі, що має це дивне явище погоди.




Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....