На Приазов'ї захлинулася раптова атака бойовиків на позиції морських піхотинців

На півдні Донеччини зросла інтенсивність атак бойовиків на позиції українських морських піхотинців.

Оборонці України були змушені дати вогневу відсіч.

На півдні Донеччини зросла інтенсивність атак бойовиків на позиції українських морських піхотинців. Режим припинення вогню не дотримується, свідками чого стали журналісти, йдеться в сюжеті ТСН.

Військові жартують над свіжими вирвами від потужних снарядів. "Це нам допомагають прочищати поле. Дякуємо! Можна побільше ще?", - сміються вони. У те, що із настанням суботи, 24 грудня, ворожа зброя замовчить, ніхто з них не вірив. Змінилося від чергового перемир'я небагато. "Особливої різниці ми не помітили. Вчора працювала РПГ, СПГ, закидали сюди ВОГами, стрілкотня – "Дашка". Все, як зазвичай", - каже морпіх "Коба".

Надвечір неділі зі 122-міліметрової артилерії обстріляли позиції біля Лебединського, в понеділок удень на тому самому напрямку лягали 120-ті міни та стріляв ворожий танк. Від атак ворога бійці ховаються у бліндажах, але не відповідають. "За нашими даними, їм підвезли за цей час два гумконвої. І з учорашньої ночі посилилися обстріли", - констатують військові. Однак коли на передові позиції виходить ворожа піхота – морпіхи вимушені відповідати, адже з'являється загроза життю бійців. Та навіть за такого сценарію у перші хвилини командир лише віддає наказ зайняти позиції та спостерігати – лише згодом, коли активність ворога справді стає загрозливою, лунає команда відкрити вогонь.

Українські захисники в районі Водяного кажуть, що удари по їхніх укріпленнях завдають три вогневих батареї по два-три міномети в кожній. Хоча режим повного припинення вогню на Донбасі формально діє вже понад 48 годин. Та на ділянці фронту біля Азова "тишу" відмінно чути ще на під’їзді до передової.

Кількахвилинне стрілецьке "заспокійливе" спрацювало на відмінно. Бойовики принишкли, а українські військові почали міркувати, як замінити сепаратистський прапор у полі на український – бойовики встигли встановити стяг в зоні видимості морпіхів. Терпіти таке неподобство військові не збираються, тож уже замовили новий стяг на передову.

Автор: кореспондент ТСН Олександр Моторний

Джерело


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...