На Рівненщині копачі бурштину заблокували поліцію

Порушено кримінальне провадження

Близько сотні копачів бурштину на Рівненщині заблокували поліцію в урочищі біля селища Клесів недалеко від райцентру Сарни.

«... Старателі поводилися зухвало і агресивно. Втім, після спілкування поліцейські втихомирили конфлікт. Тілесні ушкодження нікому завдано не було, зброю і спецзасоби не застосовували. Поліцейські встановили найбільш активних учасників конфлікту. Зараз з ними спілкуються правоохоронці », - йдеться в повідомленні.

За інформацією правоохоронців, конфлікт стався на території Клесівського кар'єроуправління залізниці. Повідомляється, що там були виявлені несанкціоновані земляні роботи на одному з під'їзних шляхів, який використовувалася в промислових цілях - для транспортування щебеню та іншої сировини.

Розслідування почалося за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу України «Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу», передає відділ комунікації поліції Рівненської області.

Як повідомляли «Комментарии», 4 липня 2016 року співробітники ГПУ спільно зі Службою безпеки України та Національною поліцією України в Рівненській області в ході масштабної спецоперації викрили та затримали членів організованого злочинного угруповання, яке займалося незаконними оборудками з видобутку бурштину.

Повідомлялося, що до складу вказаного угрупування входили працівники правоохоронних органів регіону, а очолювали схему заступник прокурора Рівненської області, підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ і два колишніх начальника райвідділів поліції.

Крім того, за інформацією правоохоронців, в цілому угруповання, до якого також входили голови райдержадміністрацій, керівники районних прокуратур, керівники лісгоспів, а також представники криміналітету, налічувала 32 людини.

Згодом глава ГПУ Юрій Луценко заявив про намір повністю змінити керівництво прокуратури Рівненської області.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...