На Рівненщині викрили міжнародну мережу контрабандистів предметів старовини (відео)

Зловмисники перевправляли артефакти з України до Західної Європи та США.

На Рівненщині СБУ викрила міжнародну мережу контрабандистів. П'ятеро українців та двоє білорусів переправляли предмети старовини з України до Західної Європи та США, про що йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Одного з учасників затримали в автобусі Київ-Мінськ при спробі вивезти старовинні монети, речі побуту та зброю. Під час обшуку у спільників затриманого в кількох областях оперативники вилучили ще понад тисячу артефактів.

Нині старожитності відправили на експертизу, аби встановити їхню орієнтовну вартість. Науковці наполягають на неабиякій історичній цінності вилученого. Раритети належать до різних історичних періодів. Найдавніші датуються першим тисячоліттям до нашої ери.

"Знахідки можна поділити по хронології на кілька типів, починаючи від раннього залізного віку, як наконечник списа... Ранньо-слов'янських дуже багато матеріалів", - розповів науковий співробітник Рівненського краєзнавчого музею Олексій Войтюк.

"В автобусі сполученням Київ-Мінськ був затриманий контрабандист і виявлений під час огляду транспортного засобу в порожнинах автобуса оцей меч та близько 136 інших предметів, серед яких і середньовічні монети", - повідомив начальник управління СБУ в Рівненській області Василь Бедрій.


Джерело: ТСН.ua/

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Держсекретар США Блінкен виконав у київському барі відому американську пісню (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 23:14

Держсекретар США Ентоні Блінкен виконав у київському барі «БарменДиктат» пісню Ніла Янга Rockin' In The Free World. Відповідне відео опуліблікував Майкл Бірнбаум, репортер із питань національної безпеки, який висвітлює дипломатію та Державний департаме...

Араби не ставлять зайвих питань: Хто з українських експосадовців має нерухомість в ОАЕ

вівторок, 14 травень 2024, 21:54

Журналісти проєкту Радіо Свобода "Схеми" знайшли елітну нерухомість у Дубаю (ОАЕ), що належить родичам колишніх українських високопосадовців, нардепів, суддів та прокурорів. Дані про нерухомість отримані в межах міжнародного розслідувального проєкту Du...