На Сумщині готується виробництво вертольотів-амфібій

Наразі ремонт і модернізація цих "технічних монстрів" вже починаються.

Держпідприємство «Конотопський авіаремонтний завод «Авіакон» бере участь у тендері МО України. Співробітники заводу готові реконструювати морські багатоцільові вертольоти-амфібії Мі-14 ПЛ, спеціалізовані на боротьбі з підводними човнами. Також вони можуть нести торпеди і глибинні бомби.

Перемога в цьому тендері може забезпечити Конотопському підприємству держзамовлення на суму понад 13 млн гривень. Раніше в Україні ремонт цього типу вертольотів здійснювався в Севастополі, але після анексії Криму така можливість втрачена. Тому конотопські авіабудівники взялися за освоєння ремонту цієї техніки.

Робочий ресурс десяти вертольотів Мі-14 ПЛ, що залишилися в Україні, буде продовжено після капітального ремонту на заводі «Авіакон», а самі бойові машини ще довгий час зможуть захищати країну. Також на Конотопському авіаремонтному заводі поставили перед собою перспективну мету освоїти не тільки ремонт і модернізацію Мі-14 ПЛ, але і їх виробництво.

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...