Начальник київського райвідділу, причетний до катувань майданівців, досі працює в поліції, - ЗМІ (відео)

Основна причина, чому такі як Деркач залишаються на посадах, - це досвід придушення протестних акцій та майстерність у вибиванні свідчень з активістів.

Нова поліція - не завжди нові керівники. Фото: everyday.in.ua.

Новим керівником Дніпровського РВ (Київ) призначений Деркач Олександр Миколайович. Про це повідомляє сайт київської поліції. Під час Революції Гідності О. Деркач керував міліцією у Дарницькому районі, за що 9 березня 2014 року покинув свою посаду, оскільки саме в цей райвідділ звозили побитих майданівців та журналістів і саме в Дарницькому РВ були порушені перші справи за участь в масових заворушеннях, де санкція передбачала до 15 років позбавлення волі за драконівськими законами 16 січня. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на theformat.com.ua.

"Орли" Деркача навіть примудрилися викрасти члена партії "Батьківщина" з потягу. У вагоні було вимкнуто світло і чоловіка просто витягли з купе. Потім народні депутати знайшли побитого Олександра Ярмоленка у злощасному Дарницькому РВ.

Крали вони у активістів і гроші. Так, під час обшуку у члена ВО "Свобода" забрали з дому близько десяти тисяч гривень особистих заощаджень. "Свободівці" влаштували пікет під райвідділком і вимагали негайного звільнення Деркача та повернення викрадених коштів.

Потім ситуація на Майдані почала загострюватися. Під гарячу руку "Беркуту" почали потрапляти і журналісти. Два представники "Радіо Свободи" були жорстоко побиті та кинуті у застінки Дарницького РВ. Рятувати колег з'їхалося чимало журналістів, але міліціонери до останнього приховували, що утримують кореспондентів.

У ході суду над беркутівцями, котрі напали на колону Автомайдану, було виявлено, що затриманих звозили саме до вищезгаданого райвідділку.

Олександр Деркач не міг не знати про те, що відбувається у його райвідділку, оскільки ставив підписи та особисто опікувався резонансними справами. Замість лави підсудних він отримав від вже нового керівництва аналогічну займаній під час Майдану посаду начальника, але вже Дніпровського РВ.

Схема по "відбілюванню" люстрованих була налагоджена з початком АТО, хоча міліціонери не рвалися на передову, а більше пили чай та стежили, щоб "добробатівці" нічого зайвого не везли через адмінкордон Харківської області. Деркач разом з іншою "легендою" репресивної машини В. Януковича Вадимом Гуменом вдало відсиділись далеко від окопів та менше ніж за місяць отримали довідки про участь в АТО. Ця індульгенція дає змогу ряду злочинців повернутися на службу в міліцію.

Для міліціонерів, що обійшли люстрацію, була ще одна загроза - атестація в новій поліції, але тут не довелося їхати навіть в АТО. Мабуть, основна причина, чому такі як Деркач залишаються на посадах, - це досвід придушення протестних акцій та майстерність у вибиванні свідчень з активістів.

Сам Деркач всіляко уникає публічності: він відмовляється давати журналістам коментарі та уникає публічних заходів. Лише одного разу після перемоги Революції він потрапив у кадр, коли ледь не був побитий громадою Дарницького району.

Варто відзначити, що Олександр Деркач їздить на BMW X6 та одружений на доньці засновника "СУМИГАЗ", хоча, судячи з усього вище сказаного, для керівництва МВС він не мажор, а лише цінний кадр, який готовий виконати будь-який наказ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 23:01

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...