Найбільша дурість: Кремль отримає "по зубах" у випадку військового втручання у події в Казахстані - політолог

Якщо Москва полізе в Казахстан під приводом захисту російськомовного населення, вона наштовхнеться на дуже жорсткий опір Китаю, вважає Андрій Піонтковський.

Назарбаєв і Путін. Ілюстрація:tengrinews.kzВійськове втручання Росії в події, що відбуваються в Казахстані, буде "найбільшою дурістю" і призведе до жорсткої реакції Китаю. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив російський політолог, журналіст, політичний діяч Андрій Піонтковський, повідомляють Патріоти України.

Відповідаючи на питання, якими можуть бути дії Кремля, якщо ситуація громадянського протистояння в Казахстані буде розвиватися, експерт зауважив: "Кремль зараз в такому стані, що дія може бути найнесподіванішою".

У той же час Піонтковський звернув увагу на "тривожну заяву" спікера Ради Федерації Росії Валентини Матвієнко про нібито наявні утиски "російських людей" і "російської культури" в пострадянських країнах. "Це дуже тривожна заява. Все що завгодно можна зобразити як загрозу для російського населення, щоб захищати його всякими "зеленими чоловічками", - сказав експерт.

Разом з тим Піонтковський упевнений: військове втручання Росії в Казахстані було б "найбільшою дурістю". "Я переконаний: якщо Москва полізе в Казахстан під приводом захисту російського населення, вона наштовхнеться на дуже жорсткий опір Китаю. Якщо вони зовсім божевільні, нехай спробують, але негайно отримають по зубах від Китаю таку "відповідь", на яку Захід ніколи не наважиться" , - сказав експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...