Нахабству і цинізму Росії немає меж: У Росії затвердили нову зовнішньополітичну концепцію з "розвитком зв’язків із Україною"

Про який «розвиток зв’язків із Україною» може йти мова після майже трьох років гібридної неоголошеної війни Росії проти України - анексії (аншлюзу) українського Криму, війни та окупації частини Донбасу ?

У Росії оприлюднили затверджену указом президента Росії Володимира Путіна 30 листопада нову концепцію зовнішньої політики країни, що передбачає «розвиток зв’язків із Україною» і протидію порушенням міжнародного права, коли їх чинять інші, а не Москва.

Як мовиться в документі, Росія «зацікавлена в розвитку всього різноманіття політичних, економічних, культурних і духовних зв’язків із Україною на ґрунті взаємоповаги, розбудови партнерських відносин за дотримання своїх національних інтересів».

Про агресію Росії на українському Донбасі сказано традиційною фразеологією Кремля, що заперечує цю агресію і твердить про «внутрішній конфлікт» в Україні: «У взаємодії з усіма зацікавленими державами і міжнародними структурами Росія докладе необхідних зусиль для політико-дипломатичного врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту».

Про окупацію українського Криму, якої не визнає світ, прямої згадки немає, але серед намірів Росії визначено «активізувати процес міжнародно-правового оформлення державного кордону Російської Федерації, а також кордонів морських просторів, у межах яких Росія здійснює суверенні права і юрисдикцію…». Претензії Росії на «володіння Кримом» і відповідне визначення російського державного кордону світова спільнота відкидає.

Крім того, концепція передбачає, що Росія має намір протидіяти «спробам здійснювати ревізію загальновизнаних принципів міжнародного права», «спробам довільного тлумачення найважливіших міжнародно-правових норм і принципів – таких, як незастосування сили чи погрози силою, … повага до суверенітету держав та їхньої територіальної цілісності, право народів на самовизначення», «спробам втручання у внутрішні справи держав із метою здійснення неконституційної зміни влади, в тому числі шляхом підтримки недержавних суб’єктів, включно з терористичними і екстремістськими організаціями», «не допускати під приводом реалізації концепції «відповідальність за захист» воєнних інтервенцій та інших форм стороннього втручання, що порушують норми міжнародного права».

За словами оглядачів, усі ці порушення, з якими Росія декларує намір боротися, вона вже вчинила і продовжує вчиняти сама в її агресії проти України у Криму й на окупованій частині Донбасу. Росія заперечує будь-які порушення з її боку і будь-які втручання в події в Україні.



Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...