Нам є ким пишатися: Українець, який працює в Facebook, розповів, як організував Майдан у Сан-Франциско

Організований уродженцем Львова з однодумцями рух підтримки революції Гідності за океаном зараз займається також допомогою українській армії.

Остап Коркуна. Фото: Facebook

"Знакомьтесь: Остап Коркуна, ветеран украинской тусовки в Facebook HQ (всего в главном офисе компании работает около 30 выходцев из Украины)." - пише на своїй сторінці у Facebook Ilia Kenigshtein, зазначають Патріоти України.

Остап родился и вырос во Львове. В 2008-м окончил факультет прикладной математики Львовского Национального Университета. Затем, чуть более года работал на заводе. Компания, в которой он работал, арендовала небольшой офис на заводе фрезерных станков. Разрабатывали продукт для бизнес аналитики.

Еще когда учился в университете много времени уделял соревнованием по алгоритмическому программированию. У ребят тогда была достаточно сильная команда, ездили на международные соревнования, были успехи. В 2008-м даже завоевали первую для Украины золотую медаль на финале мира. Когда закончил учебу, продолжал участвовать в соревнованиях индивидуально. Так в 2009-м попал на финал соревнования TopCoder в Лас Вегасе. Спонсором соревнования был Facebook.

Дальше - прямая речь:

Чесно, ніколи не ставив собі цілі кудись з України поїхати. Але у Вегасі мав можливість поспілкуватися з інженерами компанії Facebook і те, над чим вони працюють дуже зацікавило. Далі пройшов кілька співбесід і отримав запрошення на роботу в головний офіс (тоді ще в Пало Альто). Так в 2009-му став одинм з перших українців в компанії.

Зараз вже більше 6-ти років допомагаю розробляти і підтримувати інфраструктуру Facebook. Разом з командою розробляємо системи для моніторингу всієї інфраструктури, всіх серверів і сервісів, з яких складається Facebook.

Наша основна задача: забезпечити безперебійну роботу сайту. Для цього ми розробляємо системи, які в реальному часі дозволяють бачити що відбувається з серверами і сервісами, а також автоматично попереджати про будь-які проблеми до того, як вони стануть критичними.

Між тим намагаюся вести активну громадську діяльність. Коли почався Євромайдан, з однодумцями заснували Майдан Сан-Франциско, який тоді проводив мітинги, а зараз займається допомогою армії. Також взяв участь в заснуванні нон-профіту, який допомагає Україні.

Часто питають чи повернуся... А я себе відірваним не відчуваю. Україна залишається домом. Намагаюся літати часто - 3-4 рази на рік. По суті 2 місяці в рік проводжу вдома. Хочеться більше, але робота поки не дозволяє. На щастя, в сучасному глобальному світі бути українцем і робити щось хороше для України можна, навіть знаходячись далеко територіально.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...