Напоїти Крим дніпровською водою в обмін на тимчасове полегшення: Агенти впливу Кремля зондують у США умови оборудки за рахунок України

Проросійські експерти в США радять знизити напругу на кордонах України за рахунок України. Таким чином Кремль посилає сигнали, що наразі хоче урвати за видимість умиротворення.

Ситуація на Чорному і Азовському морях напружена. Україна відрізала Крим від прісної води, після чого в чотирьох районах окупованого півострова оголосили надзвичайний стан у зв'язку з посухою. Для вирішення цієї проблеми, Росія схоже, намагається розіграти як розмінну монету свободу мореплавання в Азовському морі. Про це пише головний редактор Business News Ukraine і колишній кореспондент New York Times Джеймс Брук в статті для Atlantic Council, передають Патріоти України.
Автор публікації нагадує, що 15 травня Путін відкрив Кримський міст, що з'єднує окупований півострів з материковою частиною Росії. За словами директора Маріупольського порту, новий міст занадто низький для тих кораблів, які заходили в порт останні два роки, через що скорочується судноплавство в Маріуполь і Бердянськ. У портів в цих містах немає зручного залізничного сполучення з найближчим чорноморським портом - Херсоном, і Кремль це знає.
Тим часом Росія посилює свій військово-морський флот в Азовському морі: вона перемістила шість артилерійських катерів з малою осадкою з Каспійського моря. Російська флотилія в Азовському морі тепер налічує 6 артилерійських судів, 6 десантних кораблів і 2 ракетних корвета, акцентує увагу журналіст.
Імовірність конфлікту зростає, хоча сили і нерівні. З огляду на це, українські політтехнологи все частіше стали говорити про створення «москітного флоту», йдеться далі. За словами Михайла Самуся, заступника директора Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння, це означає, що «в Україні повинні з'явитися невеликі швидкохідні катери, оснащені ракетами для стрільби з плеча. З іншого боку, залишається надія, що Кремль просто використовує старий радянський прийом: створити проблему, щоб потім запропонувати рішення.
Компромісний варіант - організувати потік води до Криму в обмін на свободу судноплавства в Азовському морі, міркує Брук.

Тим часом «дедлайн» для рішучих дій проти України з боку Росії наближається. Фінальний матч ЧС-2018 відбудеться вже 15 липня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...