Нардеп попереджає про можливість вторгнення РФ на Одещині

Останні дії та заяви у російських ЗМІ вказують на можливість військового вторгнення на територію України з південного регіону.

Про це повідомила нардеп, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірини Фріз на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Останнім часом з боку самопроголошеної невизнаної "Придністровської молдавської республіки" продовжують надходити нездорові сигнали, що, зокрема, вказують на фактичні дії її з виходу з мирної угоди та іншого бачення змісту міжнародних документів з придністровського врегулювання", – йдеться у повідомленні.

Вона зазначила, що одразу після того, як влада "Придністров'я" порушила питання використання прапору РФ як державного, так званий "голова уряду" Олександр Мартинов заявив про наміри Тирасполя легітимізувати інститут судових виконавців РФ на території "ПМР".

Таким чином, ми є свідками послідовних кроків ПМР за мовчазної згоди Кремля на аншлюс з РФ. Політика Тирасполя свідчить про чергове порушення міжнародних угод з боку Росії, – пояснила Фріз.

У зв'язку з цим депутат звернулась до секретаря РНБО Олександра Турчинова з пропозицією мінімізувати загрозу з боку РФ, яка може використати території "Придністров'я" для наступу на Одещину.

Звертає на себе увагу поява у Росії окремих матеріалів, шо розглядають плани проведення наступальної операції на південній ділянці Одеської області, висадки російського десанту з метою організації "коридору" до ПМР, – підкреслила політик.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...